Tadej Pogačar: "V čast voziti po naših cestah"

Tadej Pogačar: "V čast voziti po naših cestah"
24.06.2019 AVTOR: DZ, vir: Tour of Slovenia / Mario Stiehl

"Ta dirka po Sloveniji je vedno lepa in mi je v čast voziti po naših cestah," je po koncu dirke po Sloveniji dejal Tadej Pogačar.

Tadej Pogačar je na dirko po Sloveniji prišel kot eden izmed največjih favoritov za zmago. Na koncu je ponovil lanski uspeh in zasedel četrto mesto. Obenem je še tretjič zapored osvojil belo majico najboljšega mladega kolesarja na dirki:

"Zaradi vloge favorita mi ni bilo težje. Težko dirko naredijo samo kolesarji in trasa. Mislim, da je bila letos ena izmed najtežjih dirk po Sloveniji zame. Vesel sem, da je Diego prevzel pobudo kapetana. Prišli smo po zeleno majico in jo tudi odnesli. To je bil cilj." Pogačar je priznal, da bi mu bolj utrezala trasa s ciljnim vzponom, morda vožnjo na čas:

"Trasa mi je bila všeč. Užvival sem vsak dan na polno. Ampak, najraje bi, da bi se v soboto končalo na Predmeji ali pa da bi bil danes kronometer. A tudi take dirke moraš znati odpeljati in se boriti do konca." Prav zaradi nepredvidljive trase in hude konkurence smo zato videli zelo pestro dirkanje. Polno je bilo napadov. Poskusov pobega. Pogačar pa je znova dokazal, kako izjemen kolesar je.

V prvih dneh ni bil ravno najboljši, v sobotni kraljevski etapi pa se je prelevil v pravega pomočnika in pomagal Diegu Ulissiju pri branjenju zelene majice: "Ekipi rad pomagam. Letos so že veliko naredili zame in kdaj moraš vrniti uslugo." Sam pa je dirko končal na četrtem mestu. Za oder so spet odločale sezone. Pet mu jih je zmanjkalo do tretjega mesta. Lani je oder izgubil za dve sekundi:

"Sem zadovoljen. Če se pogleda glede na lansko leto se na rezultatih ne vidi napredka. Ampak, sam vem, da sem letos že veliko naredil. Ta dirka po Sloveniji je vedno lepa in mi je v čast voziti po takih lepih cestah." Pogačar na dirki po Sloveniji nastopal že tri leta. Prvič je bil na startu že takoj potem, ko je prišel iz mladinskih vrst. Že takrat je presenetil vse, saj je dirko končal na petem mestu in v beli majici: "Tisto prvo leto ko sem prišel je bila dirka že kar na visokem nivoju. Lani in letos pa še višji nivo. Naredila je naslednji korak pri kategoriji. Vsako leto se razvija in vesel sem, da se dirka tako odvija."

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ