Tadej Pogačar: V ekipi fantastično vzdušje

Tadej Pogačar: V ekipi fantastično vzdušje
24.07.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Tadej Pogačar je še četrtič v Parizu poziral na odru za najboljše. Zdaj ima na Touru dve zmagi, dve drugi mesti in kar štiri bele majice.

Tadej Pogačar se letos poslavlja od bele majice. Nosil jo je 74 dni, kar je nov mejnik. Zdaj se od nje poslavlja. Kaj pa je Tadej Pogačar po koncu dirke po Franciji povedal za RTV Slovenija?

“Na koncu gre vse prehitro. Ampak, smo veseli, da je konec. Bilo je zelo veliko dobrega dirkanja. Veliko vzponov in padcev, ampak zelo dober Tour,” je priznal Pogačar. Z ekipo so dosegli izjemen uspeh, saj sta se dva uvrstila na oder. Pogačar je drugič zapored osvojil drugo mesto, Adam Yates pa je bil tretji. Le Jonas Vingegaard je bil nepremagljiv.

“Če potegnem črto skozi vse, smo res lahko ponosni in veseli na ta dosežek. Dva iz ekipe sva bila na odru v Parizu. To ni lahko in je velik dosežek. Res smo lahko ponosni. Odpeljali smo vrhunski Tour. Šli smo na zmago, ampak tako pač je. Enkrat zmagaš, enkrat izgubiš in borili se bomo naprej,” je za RTV Slovenija dejal Pogačar. Prav z Vingegaardom sta krepko odstopala od ostalih in vse do tistega črnega dne sta bila nadvse izenačena. Poskrbela sta za nekaj zares izjemnih bitk:

“Mislim, da je bil letos spet fenomenalen Tour z vidika navijačev, pa z vidika, kako smo dirkali. Mislim, da nihče ne sme biti razočaran, ker je bil res epski Tour.” In, kaj si bo od vsega, kar se je v teh treh tednih zgodilo zapomnil? “Bomo videli čez deset let, kaj si bom najbolj zapomnil. Zagotovo pa to, da smo imeli v ekipi fantastično vzdušje. Res sem užival z ekipo, s fanti in z vso podporo, ki sem jo imel. Res sem užival. Tudi v težkih trenutkih so me znali vzpodbuditi.”

Najtežje mu je vsekakor bilo na prelazu Col del la Loze, ko je zašel v hudo krizo. A bili so tudi izjemni trenutki. Med drugim dve etapni zmagi. Predvsem pa se zdaj poslavlja od bele majice. Te ne bo mogel več osvojiti. V pogovoru za RTV Slovenija se je zato tudi nekoliko pošalil: “Mogoče je zadnji podium, ne vemo. Ampak, zelo vesel sem, da sem lahko bil spet na odru tu v Parizu. Res je neverjeten občutek. Na žalost se poslavljam od bele majice, to pomeni, da nisem več junc.”

Kaj pa ga čaka zdaj? Se bo že naslednje leto morda spet vrnil na dirko po Franciji? Bo morda raje izbral Dirko po Italiji? Kakšne bodo priprave na tritedensko dirko? Veliko vprašanje je, na katere pa bomo odgovore dobili kasneje. “Bomo videli. Zagotovo še nisem rekel zadnje na Touru. Bomo videli, kako se bo zdaj odvijalo. Najprej se moram malenkost spočiti. Bil je težek zadnji teden, ampak zdaj v zadnjih dveh dneh sem se dobro počutil, tako da se bomo kar hitro odločili, kaj bo v prihodnosti.”

Zaenkrat še ni znano, na katerih dirkah bo nastopil v zadnjem delu sezone. Vsekakor je najprej na sporedu počitek. Prek družabnih omrežij je že sporočil, da ga zaradi prevelike utrujenosti ne bo na nekaterih promocijskih kriterijih v Belgiji, ki so na sporedu takoj po Touru.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ