Tadej Pogačar: V nedeljo bo drugače

Tadej Pogačar: V nedeljo bo drugače
25.03.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Tadej Pogačar je spet blestel. Včeraj je bil sicer tretji, a je pokazal izjemno pripravljenost, kar ga uvršča med kandidate za zmago na veliki dirki po Flandriji.

Tadej Pogačar je sploh prvič nastopil na dirki E3, ki ji pravijo tudi Flandrija v malem, saj morajo kolesarji premagati tudi nekatere vzpone, po katerih se vozijo na znameniti dirki po Flandriji. Letos so se že na dirki E3 soočili praktično vsi najboljši kolesarji za take dirke. Na koncu pa so v igri za zmago ostali trije. Wout Van Aert je dobil sprint pred Mathieujem Van der Poelom in spet odličnim Tadejem Pogačarjem.

Ta blesti na etapnih dirkah, zdaj pa še na enodnevnih in jasno je, da ima trenutno en cilj pred sabo - dirko po Flandriji. Lani je bil v igri za zmago, potem pa se je moral zadovoljiti s četrtim mestom. Z včerajšnjim nastopom pa je pokazal, da lahko dirko po Flandriji tudi dobi. Na zadnjih dveh vzponih mu je Van der Poel s težavo sledil, Van Aert pa je celo nekoliko popustil. Tu pa je odziv Tadeja Pogačarja po dirki. Naslednja bo že znamenita “De Ronde”.

Tadej Pogačar o tem, da je ob prvem Van der Poelovem napadu zamudil priložnost:
Bilo je hektično pri pozicioniranju. Na teh dirkah ne nastopam prav pogosto, tako da sem se moral še nekoliko privaditi. Sicer nisem bil daleč zadaj, ampak ne tam, kjer bi moral biti. Moral sem porabiti nekaj več energije. Ampak, takih napak naslednjo nedeljo ne bo.

O izjemni vožnji že na Oude Kwaremont:
Ta klanec mi najbolj ustreza, saj gre za najdaljši vzpon. Tam lahko poskušam biti z najboljšimi. Ampak, Van der Poela in Van Aerta težko potreseš na katerikoli vzpon.

O zaključku:
Bilo bi še lepše, če bi imel še nekoliko več eksplozivnosti v nogah na koncu. Dvakrat sem na koncu poskušal, a sta to pričakovala in sta znala izkorisiti svoje sposobnosti. Upam, da bo na dirki po Flandriji zgodba drugačna.

O pripravah na dirko po Flandriji:
Odšel bom domov in opravil nekaj dobrih treningov. Do dirke po Flandriji je še dober teden, tako da forma je in nimam več kaj veliko narediti.

O vrnitvi v Flandrijo pred “De Ronde”:
Podobno kot lani. V petek imamo ogled. Takrat bomo govorili o vzponih. Potem pa počitek in dirka.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ