Tadej Pogačar: Vedno sem sanjal o zmagi na Pariz-Nica

Tadej Pogačar: Vedno sem sanjal o zmagi na Pariz-Nica
13.03.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Vedno sem sanjal o zmagi na Pariz-Nica in zdaj mi je to uspelo. Neverjetno je." To so bile prve besede Tadeja Pogačarja po veličastni zmagi na dirki Pariz-Nica.

"Nikoli še nisem nastopal na Pariz-Nica. Dvakrat sem bil na Tirreno-Adriatico, ki je v istem terminu. Vedno sem dober na prvih dirkah. Moj cilj in sanje so vedno bile, da bi dobil to dirko in zdaj mi je uspelo," je Tadej Pogačar povedal po koncu dirke Pariz-Nica. Letos je res prvič nastopil na dirki, a tudi tukaj je blestel.

Dobil je kar tri etape, osvojil pa rumeno, zeleno in belo majico. Zadnja etapa je potekala po cestah in vzponih, ki jih dobro pozna in na prelazu Eze je pokazal izjemno moč. Ko je napadel, mu nihče več ni mogel slediti: "Pravijo, da je napad najboljša obramba. Resnično dobro poznam te ceste. Ogromno treniram tukaj. Na zadnjem vzponu sem vedel, kako močne noge imam in kako ga lahko odpeljem do vrha. Očitno sem bil danes zelo dober v matematiki. Dobro sem vse preračunal."

Na koncu se je pred ciljno črto še priklonil. Ob etapni zmagi in predvsem prepričljivi zmagi v skupnem seštevku. Za TV Slovenija je po cilju še dejal: "Prva ideja je bila obdržati majico, ampak fantej v ekipi so bili zares odlični pri nadzorovanju dirke. Jaz sem se dobo počutil. Felix se je dobro počutil na koncu. Tim je res naredil veliko dela in na koncu je bilo možno za zmago. To smo zagrabili in dirke Pariz-Nica ne bi mogli lepše končati."

V izjavi še med živim prenosom in ob čakanju na podelitev pa je o dveh največjih tekmecih govoril z izbranimi besedami: "Konkurenca je bila res velika. Nekaj posebnega je biti na odru ob Jonasu Vingegaardu in Davidu Gauduju, saj gre za vrhunska kolesarja. Res lep oder." Na koncu se je še pošalil na račun izjemnega začetka v sezono, saj je slavil že devet zmag:

"Če do konca sezone ne zmagam več nič, še vedno ne bo slabo. Zdaj sem lahko bolj sproščen.” In prav ta sproščenost mu lahko veliko uspeha prinese na enodnevnih dirkah. Marca in aprila se bo posvetil prav tem. Najprej bo v soboto nastopil na klasiki Milano-Sanremo, potem bo sledilo obdobje v Belgiji z dirkami Dwars Door Vlaanderen, dirka po Flandriji in Liege-Bastogne-Liege.Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ