Tadej Pogačar: Veliko smo odnesli s ste dirke

Tadej Pogačar: Veliko smo odnesli s ste dirke
11.04.2021 AVTOR: DZ, foto sirotti

Tadej Pogačar je dirko po Baskiji končal na tretjem mestu. Po spektakularni zadnji etapi je iztržil, kar je še lahko, pa čeprav je pokazal, da bi lahko še veliko več.

Primož Roglič je veliki zmagovalec dirke po Baskiji. Odločilna je bila šesta, zadnja etapa te vsako leto zanimive in nepredvidljive preizkušnje. Kratka, a s sedmimi vzponi. Pričakovali smo spremembe in smo jih tudi dobili. Pri UAE so se odločili, da podprejo nosilca rumene majice Brandona McNultyja, tako da se Pogačar dolgo - vse dokler McNulty ni popustil - ni mogel spustiti v odprt boj za končno zmago. Vseeno je na koncu pokazal, da je izvrstno pripravljen in iztržil je tretje mesto. To je Pogačar povedal za RTV Slovenija po izjemnem dirkanju v tem tednu.

Tadej Pogačar o ključnih trenutkih:
Sem zadovoljen s tem tretjim mestom. Seveda smo si želeli obdržati majico, ampak dirka za prvo mesto se je nekako odločila na spustu. Mi smo na vrhu bili še v ospredju. Narekovali smo tempo. Potem je Astana napadla iz ozadja, tako da smo izgubili nekaj mest. Potem je nastala luknja in po dveh, treh ovinkih je bila razlika prevelika, da bi lahko z Brandonom in Markom to pokrili. Ampak, poskusili smo vse. Brandon je pokazal, da je res velik človek. Za prihodnost bo še boljši in mislim, da bo zmagal še veliko dirk. Na koncu sem se boril za tretje mesto, kar mi je uspelo, tako da sem res zadovoljen z današnjo vožnjo.

Tadej Pogačar o napadu Astane:
Mislim, da bi bilo podobno, tudi če bi se z Brandonom zamenjala. Primoževe skupinice ne bi ujeli, saj je bila razlika prevelika, poleg tega so bili v ospredju v številčni premoči, predvsem Astana. Zgodilo se je, kar se je. Mislim, da smo vseeno lahko zadovoljni z dirko in rezultati, tako da lahko gremo optimistično naprej.

Tadej Pogačar o izkupičku:
Res smo lahko zadovoljni. Veliko smo odnesli s ste dirke. Brandon je pokazal, da lahko dirka in da bo v prihodnosti pomemben član ekipe in da bo lahko zmagal še velike dirke.

Tadej Pogačar o pripravljenosti:
Moja forma je nekako že od UAE na istem nivoju in poskušam vse to vzdrževati. Zneslo mi je s formo priti do tu. Za Belgijske dirke upam še na dobre noge, potem pa končno malo počitka in višinske priprave.

Tadej Pogačar o napadu na Krabelin:
Na žalost je Brandon trpel na strmem klancu in nekako sem upal, da pridem do prve skupine tukaj, ker sem vedel, da bo potem težko priti nazaj. Šel sem, kot da bi bil tukaj finiš. Bilo je malo preveč zame in na koncu se je tako izšlo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ