Tadej Pogačar: Veliko zaslug in pohval osebju

Tadej Pogačar: Veliko zaslug in pohval osebju
08.04.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Sem kar zadovoljen s tem, kar je in bomo videli, kako se bo razpletlo," je po veličastni zmagi dejal Tadej Pogačar.

"Tudi ostali so bili kar močni. Se pač niso zaganjali za nama in so šli v svojem ritmu. Mislim, da je še vedno veliko stvari odprtih."

Tadej Pogačar je dobil 3. etapo dirke po Baskiji. Na zaključnem, dobre tri kilometre dolgem in strmem vzponu je blestel skupaj s Primožem Rogličem. Na koncu sicer ni prišlo do tako zelo velikih razlik, kot bi lahko prišlo. Roglič in Pogačar pa sta si ob vsakem pospeševanju privozila občutnejšo prednost.

"Tudi ostali so bili kar močni. Se pač niso zaganjali za nama in so šli v svojem ritmu. Mislim, da je še vedno veliko stvari odprtih in je velika konkurenca. Bomo videli v naslednjih dneh. Dirka je res odprta in bo še zabavno do konca," je za RTV Slovenija dejal Pogačar. Do zmage je prišel tudi po zaslugi ogleda trase. Pri ekipi UAE so se natančno pripravili na zapleten zaključek:

"Na srečo smo si danes zjutraj odšli pogledati traso, tako da gre veliko zaslug in pohval našemu osebju. Večina jih prihaja iz Baskije, tako da je to tudi ena taka majhna prednost za današnjo zmago. Jaz sem res zadovoljen, da nam je to uspelo. Gremo dalje," je pojasnil Pogačar. Poznal je vse pasti v zadnjih kilometrih. Predvsem pa je po zaslugi ogleda vedel, kako mora odpeljati zadnje metre:

"Sem vedel, da moraš biti prvi na samem vrhu, kot da je cilj dvesto metrov do konca. To je bil moj cilj danes. Da sem na vrhu prvi in pridem potem s hitrostjo v cilj in zmagam." Vse skupaj je izpeljal odlično. Za zmago je dobil 10 odbitnih sekund, obenem se je povzpel na drugo mesto v skupnem seštevku. Primožu Rogliču, ki je obdržal vodstvo v skupnem seštevku pa je prav po zaslugi oditbnih sekund odščipnil dodatne štiri sekunde.

"Štiri po štiri. Ampak, če vsaj malo znamo računati, potem vemo, da to, če vzamem vsak dan po štiri sekunde do konca dirke ne bo dovolj. Sem kar zadovoljen s tem, kar je in bomo videli, kako se bo razpletlo," je še povedal Pogačar. Zdaj bo šlo tudi za taktični boj. A dejstvo je, da lahko zadnja šesta etapa ključna. Kratka s številnimi vzponi, ki lahko vse obrne na glavo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ