Tadej Pogačar: Vem, kaj se je zgodilo včeraj

Tadej Pogačar: Vem, kaj se je zgodilo včeraj
15.07.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Pogačar za TV Slovenija: "Danes še nisem bil stoprocenten. Zaradi tistega včeraj še nisem verjel povsem vase. A, to danes mi je dalo samozavest za naslednji teden. Bom še poskušal v naslednjih dneh."

Tadej Pogačar se je vrnil! Po sredini krizi, ko je krepko zaostal za Jonasom Vingegaardom - ta mu je prevzel rumeno majico - si je Pogačar dovolj hitro opomogel. Dvakrat je poskusil tudi z napadom na rumeno majico, a mu ta napad ni povsem uspel:

"Ko sem poskusil z napadom, mi Jonas ni poskušal odgovoriti. Raje vidim, da bi mi odgovoril, da bi potem ja poskušal s protinapadom. Preprosto mi je sledil, sam pa nisem bil dovolj močan, da bi ga potresel." Predvsem pa se je v izjavi takoj po cilju še enkrat spomnil na etapo, v kateri je izgubil vodstvo v skupnem seštevu: "Vem, kaj se je zgodilo včeraj in to se ne bo več. Preveč energije sem porabil na Galibierju. Zdaj pa moram jaz napadati. Jonas je izjemen, vendar pa se bom še naprej boril na vso moč."

Soočil pa se bo z izjemno ekipo. Jumbo Visma je danes pokazala, kako močna je in kako uspešno lahko brani majico. "Danes so spet pokazali, da so res močni. Imajo še osem kolesarjev, mi jih imamo šest oziroma pet, saj Marc Hirschi trpi od samega starta. Ampak, tisti, ki so z mano, so res super. Danes so opravili res dobro delo. Nosili so mi toliko vode in ledu, da sem bil vseskozi opremljen z vsem. Ampak, Jumbo je res močan, pa čeprav menim, da so danes malce plačali za tisto včeraj," je še dejal Pogačar, ki zdaj čaka na Pireneje.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ