Tadej Pogačar: Ves dan je bil zame zelo čustven

Tadej Pogačar: Ves dan je bil zame zelo čustven
21.04.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Kaj je Tadej Pogačar medijem povedal po novi veličastni zmagi? Drugič je dobil Liege-Bastogne-Liege. Slavil je šesto zmago na velikih enodnevnih dirkah in 70. v karieri.

Pogačar o tem, komu posveča zmago:
Z ekipo smo narekovali oster ritem. Ves dan je bil zame zelo čustven, saj sem razmišljal o Urškini mami pred dvema letoma. Takrat smo morali domov. Lani sem si zlomil roko. Zadnji dve leti sta bili težki. Danes sem vozil za Urškino mamo Darjo in zares sem vesel, da mi je končno spet uspelo zmagati na tej prelepi dirki. Hvala celotni ekipi za neverjetno opravljeno delo. Brez njih mi danes ne bi uspelo zmagati.

Pogačar o La Redoute:
Danes sem ves čas razmišljal o tem, da moram biti previden, medtem ko sem lani razmišljal predvsem o tem, kako bi prihranil čim več energije. Danes sem izbral bolj varno različico. Skrbel sem tudi za to, da ostanem ogret, saj je bil prvi del dirke zelo mrzel. Ekipa pa je opravila odlično delo. Na vzponih smo vozili hitro, na spustih pa varno. Na La Redoute smo naredili tisto, kar smo rekli, da bomo. Od tam naprej sem pa še trpel vse do cilja.

Pogačar o Domnu Novaku:
Takoj, ko se je začelo dirkati, sem videl, da imam dobre noge. Tudi ekipa je opravila izjemno delo. Domen je bil super in je opravil fenomenalno delo. Mislim, da je bil prav MVP današnjega dneva.

Pogačar o 35 kilometrov dolgem pobegu:
Po tako dolgih dirkah je nekaj neverjetnega priti sam na cilj. Poleg tega še v majici državnega prvaka. Res je lepo priti na tak način na cilj. Na takih daljših dirkah je 35 kilometrov zelo veliko. Vsak kilometer zelo boli. Težko je priti do cilja, ampak na srečo sem se dobro počutil in sem čez vse majhne klančke priti z isto prednostjo, tako da sem imel dobro motivacijo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ