Tadej Pogačar: Vse tri tritedenske dirke so mi zelo pri srcu

Tadej Pogačar: Vse tri tritedenske dirke so mi zelo pri srcu
20.11.2019 AVTOR: DZ, foto: Tit Košir

Kakšen bo program dirk Tadeja Pogačarja? Bo nastopil na Giru, Touru ali Vuelti? Se bo morda osredotočil na olimpijske igre, morda svetovno prvenstvo? Nič še ni jasno, bo pa kmalu ...

Tadeja Pogačarja smo srečali na predstavitvi ženske italijansko-slovenske ekipe ALE BTC Ljubljana: "V Verono sem prišel na predstavitev ekipe Ale BTC Ljubljana, kjer je tudi moja punca Urška. Se mi zdi prav, da jih pridem podpreti in videti, kako stvari tečejo. Se že veselim, kaj bo naslednje leto s to ekipo."

Zdaj je že začel priprave na novo sezono. Imel je daljši premor, nekaj časa preživel na Malti. Bil je tudi na uvodnem druženju z ekipo. Kmalu pa bodo sledile prve skupne priprave. Tiste precej bolj resne od prvih. Decembra bo padla tudi odločitev, na kateri tritedenski dirki bo nastopil:

"
Naslednje leto je program kar težek, ker so olimpijske igre, evropsko in svetovno prvenstvo že v sklopu reprezentančnega programa. Trase so povsod zelo težke in ustrezajo nam klančerjem. Z ekipo se je treba uskladiti. Kako, kdaj in kje začeti. Kateri Grand Tour izbrati."

Izpostavil je, da se bo težko pripravil na olimpijske igre, če bo predtem nastopil na dirki po Franciji. Za to dirko ima še čas, je tudi dejal. Obenem je naklonjen katerikoli izmed velikih treh dirk: "
Želim si vsako dirko vsaj enkrat startati. Itak je Tour tisti največji in enkrat si želim tam nastopati najboljši. Težko pa se je odločiti, ker so mi vse tri dirke zelo pri srcu."

Najprej pa mora pripravljenost spet spraviti na želeno raven. Tudi zato je že aktiven: "
Do decembra gre za bazični trening. Z mislimi na to, da ne treniramo preveč intenzivno. Potem pa gremo decembra na priprave v Španiji. Sledil bo strukturiran trening in verjetno prve dirke v februarju."

Seveda pa je letos Pogačar opozoril nase. Na vsaki dirki, na kateri je nastopil je bil konkurenčen najboljšim. Zdaj 21-letni kolesar je zares blestel. Dobil je dirko po Algarveju, pa potem dirko po Kaliforniji. Za konec je blestel še na dirki po Španiji. Dobil je tri etape, bil najboljši med mladimi in dirko končal na tretjem mestu.

Če je letos mnoge presenetil, bodo zdaj nanj in na njegove poteze zdaj vsi pozorni. Polega tega so se stvari po uspehih zagotovo premenile: "
Mogoče bo malce drugače. Drugačen bo pristop h prvim dirkam. Več bo stresa, saj sem tak, da hočem vedno biti boljši kot prejšnjo leto, ampak se že veselim novih dirk."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ