Tadej Pogačar: Zagotovo lahko še kaj dodam

Tadej Pogačar: Zagotovo lahko še kaj dodam
18.06.2017 AVTOR: D. Z.
"Ko sem videl, da se bliža konec, sem samo še dodajal in dal maksimum do cilja," je priznal slovenski junak Rogle Tadej Pogačar.

Na Rogli smo v ospredju pričakovali tudi kakšnega izmed Slovencev. Največkrat se je kot kandidata za zmago omenjalo Jana Polanca, ki pa po dirki po Italiji očitno ni imel pravih nog.

Slovensko čast je zato na presenečenje mnogih reševal še lani mladinec Tadej Pogačar. Kolesar Roga Ljubljane je kljub zgolj 18 letom dolgo sledil prav najboljšim. Po napadu Rafala Majke pa je nadaljeval v svojem ritmu in na koncu zasedel peto mesto. “Nisem pričakoval takega razpleta. Pričakoval sem uvrstitev med prvih 20. Sem se pa v zadnjih dveh dnevih tako dobro počutil, da sem lahko danes naredil maksimum, ” je priznal Pogačar:

“Klanec je bil kar dolg. Ko so se prvi trije odcepili, sem si rekel, da moram samo v takem tempu naprej, in da bom daleč prišel. ” In res je prišel daleč, saj je prevzel tudi vodstvo med mladimi kolesarji. Na koncu je zato oblekel belo majico: “Ko sem videl, da se bliža konec, sem samo še dodajal, do cilja. ” Uspelo mu je priti do izjemnega uspeha, pa čeprav prav letos opravlja še maturo in je zato moral izpusiti kar nekaj dirk, tako da ni imel tistega pravega tekmovalnega ritma. Predvsem pa ni imel toliko časa za trening kot večina ostalih:

“Kar težko je z vsem učenjem. Ko si pod stresom. Težko vse združiš. Izpustiti sem moral dirko po Irski, ki bi mi služila kot dobra priprava za to dirko. Nastopil sem na Češkem, vendar pa sem bil v slabši formi. Je bil pa to dober trening za Slovenijo. ” In prav doma je zablestel: “Prejšnji teden morda še nisem bil v pravi formi, zdaj pa sem. In zagotovo lahko še kaj dodam. ” In, kakšna bo njegova prihodnost? Velike ekipe so ga najbrž že opazile? “Upam, da bo pot šla visoko. Nekaj je že začrtano. Vendar pa vse še ni dokončno. "

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ