Tadej Pogačar: Zelo zanimiv julij

Tadej Pogačar: Zelo zanimiv julij
27.10.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Po predstavitvi trase dirke po Franciji so bili nekateri kolesarji na voljo za medije, med njimi tudi Pogačar, ki je priznal, da mu je trasa všeč: "Zabavno bo."

O trasi dirke po Franciji bomo še pisali, a najprej je tu odziv Tadeja Pogačarja, ki je bil v Parizu v središču pozornosti. Letošnjega zmagovalca dirke po Franciji Jonasa Vingegaarda ni bilo, zato pa je ob Pogačarju sedela zmagovalka ženske različice Toura Annemiek Van Vleuten.

A tu je Pogačarjev odziv po predstavitvi moške dirke. Ta bo dolga 3404 kilometre in se bo začela v Baskiji. "Že prvi teden, ko bomo po Baskiji odšli v Pireneje je zelo, zelo težek. Zabavno bo. Komaj čakam julij. Trasa mi je zares všeč. Dirka bo od začetka zelo težka. Veliko bo vzponov, še posebej prvi in tretji teden. Sicer je še veliko časa do tja, a prepričan sem, da bo zelo zanimiv julij."

Novinarji so ga tudi vprašali, če namerava dirkati nekoliko manj napadalno od začetka, a je sprva dejal, da bo odvisno od tekmecev, potem pa: "Videli bomo, v kakšni formi bomo tam. Rad dirkam napadalno. A na Touru moraš morda kdaj tudi počakati na sam zaključek." Letos se bo dolgih letih v traso vrača Puy de Dome, ki je v preteklosti spisal izjemne zgodbe. Najbolj je znan po dvoboju Jacquesa Anquetila in Raymonda Poulidorja.

Slednji je bil tisti dan boljši, a Anquetil je uspel ubraniti rumeno majico. Na tem vzponu je gledalec v trebuh močno udaril Eddyja Merckxa, ki je potem tisti Tour izgubil. "Pričakujem težko bitko za skupni seštevek. Zdi se, da je to zares zahteven vzpon, a vendar bom tam prvič vozil." In še o tem, da je že zdaj odločen, da julija nastopi na dirki in poskuša še tretjič zmagati:

"Resnično sem motiviran. Želim še enkrat zmagati. Naredili bomo vse, kar bomo le lahko, da nam to uspe. Trasa je sicer nekoliko drugačna kot pretekla leta, a to bo še vedno zelo zahteven Tour." Sicer pa bo na naslednji dirki po Franciji samo ena posamična vožnja na čas. Ta bo nadvse zahtevna, tako da na startu ne pričakujemo mojstrov za to disciplino. Poleg tega bo dolga vsega 22 kilometrov.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ