Tadej Pogačar: Živim kolesarske sanje

Tadej Pogačar: Živim kolesarske sanje
26.04.2021 AVTOR: DZ, foto sirotti

"Brez besed sem. Rad imam to dirko in zmagati tu proti takim imenom je nekaj neverjetnega," je med drugim dejal Tadej Pogačar.

"V sprintu sem vedel, da bo Alaphilippe stavil na dolg sprint, tako da sem bil za njim. Na koncu sem imel srečo. Ker sem prihajal iz ozadja, je bil tudi veter zame boljši. Lahko sem razvil večjo hitrost. Neverjetno je. Živim kolesarske sanje." To so bile besede Tadeja Pogačarja po veličastni zmagi na klasiki Liege-Bastogne-Liege.

Pogačar je dobil sprint na dirki najmočnejše peterice kolesarjev. Izkoristil je zavetrje za Julianom Alaphilippom: "Vedel sem, da je Alaphilippe zelo močan in odločil sem se, da ostanem v njegovem zavetrju in počakam dokler le lahko. Imel sem močne noge, ki so mi omogočile, da sem mimo prišel z večjo hitrostjo." Svetovnega prvaka je premagal tik pred ciljem. Tretji je bil David Gaudu, četrti Alejandro Valverde in peti Michael Woods.

"Bili smo res razočarani, ker nismo smeli startati na Valonski puščici. V ekipi imamo nekaj zelo dobrih kolesarjev, vključno z Davidejem Formolom in Marcom Hirschijem in tako je za celotno ekipo dobro, da smo dirko dobili. Bili smo zelo motivirani in res sem zadovoljen z delom celotne ekipe," je še dejal Pogačar. Po zmagi na dirki UAE Tour, po zmagi na dirki Tirreno-Adriatico in po tretjem mestu na dirki po Baskiji je zdaj prvi del sezone sklenil s prestižno zmago.

Na prestolu te klasike je zamenjal Primoža Rogliča. Zdaj Pogačarja čaka zaslužen počitek: "Najprej si spočijem, preživim nekaj časa z družino in potem bom začel priprave na dirko po Franciji.2 Pogačar je šele četrti kolesar, ki je kot aktualni zmagovalec dirke po Franciji uspel dobiti še Liege-Bastogne-Liege. Pred njim so to bili Ferdi Kübler (1951), Eddy Merckx (1972, 1975) in Bernard Hinault (1980).

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ