Tadej Valjavec na kolesu ekipe GreenEdge

Tadej Valjavec na kolesu ekipe GreenEdge
04.05.2012 AVTOR: D. Z.
Tadeju Valjavcu se kazen izteče šele januarja 2013, a Besničan je očitno že zdaj zelo aktiven. To pričajo tudi fotografije, s katerih je razvidno, da vozi novo kolo. Scott Foil.

Tehnični podatki kolesa: 
Okvir s sprednjimi vilicami: SCOTT 2012/Foil 20  velikost: S
Oprema: SRAM/Red
Dolžina gonilk: 172,5 mm
Verižniki spredaj: 39-53 zobnikov
Verižniki zadaj: 11-28 zobnikov
Set koles: DT SWISS/Mon Chasseral (alu/poltabular)
Gume: CONTINENTAL/Grand Prix 4000 S  700x23C
Sedež: SELLE ITALIA / SLR Kit Carbonio Flow
Teža: 6800 g

"Pri Scottu ne sodimo, ampak pomagamo. Ko se je Tadej Valjavec obrnil na nas kot kolesar, športnik. Z željo, ambicijo in vizijo nismo oklevali," so v izjavi za javnost zapisali pri podjetju Proloco Trade d.o.o. Valjavec se je tako lahko usedel na povsem nov model kolesa Scott. Govorimo o modelu Foil, ki ga uporablja tudi avstralsko moštvo GreenEdge.

Popularni Foil je opremljen s Sram Red opremo in obroči DT Swiss, ki so namenjeni predvsem hribolazcem oziroma vožnji na vzpone. To kolo je sestavil Andrej Marolt Helešič, pri tem pa je povsem upošteval želje Tadeja Valjavca. Kolo tehta natančno toliko, kot dovoljujejo pravila Mednarodne kolesarske zveze. Torej 6,8 kilograma.

"Kolo, ki sem ga pripravil po njegovih željah ni najdražje, niti ni Scottov najprestižnejši tekmovalni model. Sestavljeno je z mislijo na Tadejev cilj. Na povratek med najboljše," je zapisal Helešič, ki je še dodal: "Naša podpora se ne začne in konča pri kolesu. Valjavec si poti med elito ne bo utiral zgolj s Scottovim kolesom. Varovala in krasila ga bo še ostala Scottova oprema. Kolesarski čevlji, oblačila in čelada.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ