Tadej Valjavec o koncu kariere: Po dopustu dokončna odločitev

Tadej Valjavec o koncu kariere: Po dopustu dokončna odločitev
17.06.2013 AVTOR: D. Z.
Tadej Valjavec je bil s četrtim mestom na dirki po Sloveniji zelo razočaran, na Vršiču je fantom dejal: "Mogoče je čas za mlajše."
O možnostih za nov nastop na dirki po Sloveniji
In kmalu zatem je še dodal, da bo to zanj po vsej verjetnosti zadnja dirka po Sloveniji. Pa bo to res? Vprašali smo ga, koliko možnost obstaja, da bo na dirki po Sloveniji še kdaj nastopil. Z nasmeškom je odgovoril: "Zelo malo. Možnosti so res majhne." A mnogi navijači najbrž upajo, da bi se te možnosti vendarle uresničile.

Nenazadnje je bil Valjavec na tej dirki še kako konkurenčen najboljšim, a dejstvo je, da se je po dveletnemu premoru težko vrniti na sam vrh. Zdaj je Tadej Valjavec priznal, da nekakšna napoved dokončne "upokojitve" ni bila nepremišljena ali da jo je dal še v afektu po prihodu na Vršič.

Dokazal, da sodi med najboljše
"O temu sem razmišljal že prej. To je bilo v moji glavi nekako že od samega povratka. Sicer sem si želel zaključiti v rumenem, vendar se ni izšlo," je priznal Valjavec, ki letos vozi za zanj domačo Savo. "Zadovoljen sem, da sem dal vse od sebe in da sem pri teh letih, po dveletni odsotnosti z dirk dokazal, da sodim na vrh. Ampak. Taki so bili moji načrti. Tega sicer nisem javno razkrival."

A tisti, ki si želite Valjavca še vedno občudovati ob cestah, lahko upate, da si bo še premislil. Za dokončno odločitev si je namreč vzel nekaj več dni časa: "Kot sem že dejal. Vzel si bom še teden dni časa. Z družino odhajamo na dopust in tam bom dobro premislil. Mislim pa, da bo treba zaključiti."
Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ