Tadej Valjavec računa na podporo navijačev: "Naj zmaga najboljši!"

Tadej Valjavec računa na podporo navijačev: "Naj zmaga najboljši!"
12.06.2013 AVTOR: D. Z.
"Pripravljenost je taka, kot sem si jo želel. Vse je potekalo po načrtih," je pred začetkom dirke po Sloveniji dejal Tadej Valjavec.

Ob pomoči domačih navijačev
"Še najbolj me je skrbelo vreme, ampak, mislim da bo. Vsaj napovedi so dobre. Zadnje čase smo po dežju veliko dirkali in tega si zdaj res ne želim," je priznal Valjavec, glavni adut Save iz Kranja.

"Cilji Save so že od začetka znani. Gremo po zmago. To bo težko, vendar cilji ostajajo isti. Želim priti vsaj na stopničke. Najbolj pa bom zadovoljen, če mi bo uspelo samega sebe prepričati, da bom dal vse od sebe. Da bo glava tista prava. Slabše bo, če se ne bom mogel skoncentrirati, predvsem na kronometru. Vendar mislim, da domača publika, domač teren. To bo dalo tisto piko na i in bo zaradi tega šlo hitreje."

Boj z Nosetom
Na novinarski konferenci dva dni pred dirko sta bila poleg Valjavca še Luka Pibernik in Tomaž Nose. Prav s slednjim bi se lahko borila za mesto najbolje uvrščenega slovenska kolesarja v domačih klubih.

"O tem dvoboju sploh ne razmišljam. Zame so vsi konkurenti enakovredni. Tomaž je odličen kolesar, kar je že večkrat dokazal. Še zlasti na Vršič. Letos je bolj malo dirkal. Na začetku je imel veliko zdravstvenih težav. Vendar se je očitno spravil z sebi," je še dodal Valjavec.

Valjavec opozarja na Sinkewitza
Besničan je prepričan, da bo eden izmed glavnih kandidatov za končno zmago Nemec Patrik Sinkewitz, sicer član Meridiane: "Trenutno je res odlično pripravljen. Je vrhunski kolesar. Odličen kronometrist, kar je moja šibka točka. A ne samo moja. Rečem lahko, da je v primerjavi z njim prav kronometer šibka točka tudi preostalih slovenskih kolesarjev."

In prav Sinkewitz je v tej sezoni pokazal, da ni odličen samo v kronometru, ampak tudi na najtežjih vzponih: "Tako bomo proti njemu prav vsako sekundo težko nadoknadili. Izkoristiti bom poskušal vsako priložnost. Progo sem si dobro ogledal, tudi kronometer. Dal bom vse od sebe. Na koncu pa naj zmaga najboljši."

"Kraljevska etapa bo zares kraljevska"
Valjavec še kako dobro pozna tudi traso kraljevske etape od Škofje Loke do Vršiča: "Vsekakor bo tu boj do zadnjega atoma moči. A tudi prej bo že veliko pasti. Tudi Livške Ravne, ki so zame najtežji klanec na letošnji dirki. Če se tam preveč naprezaš, se lahko zgodi marsikaj. Je pa res, da je potem do Vršiča še daleč. Etapa bo zelo težka in lotiri se je bo treba na pravi način. Kraljevska etapa bo zagotovo kraljevska."

Tadej Valjavec je zadnjič na tej dirki nastopil leta 2006, ko pa se za sam vrh - utrujen od dirke po Italiji in v pričakovanju dirke po Franciji - ni mogel boriti. Na odru za zmagovalce je stal leta 1999.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
gruppeto 12.06.2013 14:50

Cilji Save so že od začetka znani. Gremo po zmago. To bo težko, vendar cilji ostajajo isti. Želim priti vsaj na stopničke. Najbolj pa bom zadovoljen, če mi bo uspelo samega sebe prepričati, da bom dal vse od sebe.

Če ne daš vse od sebe so stopničke nedosegljive. Če pa nisi kandidat za stopničke je pa tudi zmaga nedosegljiva.

S takim pristopom tud med prvih 5 ne pride .... jamrovček.

gipsy 12.06.2013 22:53

res jamra ... na tekmi moraš vedno dati vse od sebe, itak, sicer tam nimaš kaj iskati, filozofirati o tem, kako bo Patrik vrtel pedale, kaj bi, če bi, če bo ... je pa sploh mimo ... 

DusanK 12.06.2013 23:00

Glava bi morala že zdaj biti prava. Pa očitno ni.

scott-kropa 13.06.2013 09:27
Najbolj pa bom zadovoljen, če mi bo uspelo samega sebe prepričati, da bom dal vse od sebe.

Ne me j......t, pa to je neverjetno !

hell killer 13.06.2013 12:27

dobr ko ste že vsi toliko oddirkali da veste kako se stvarem streže ja.mežik

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Ljudje berejo:
Morda vas zanima tudi:
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ
Najbolj brano