Tadej Valjavec se vrača v karavano

Tadej Valjavec se vrača v karavano
05.03.2018 AVTOR: D. Z.
Tadej Valjavec bo ta teden v dresu KK Kranj nastopil na dirki Istrska Pomlad. Vrača se sicer v karavano, a bolj z namenom, da se pripravi na izzive z gorskim kolesom.

V četrtek se bo začela Istrska Pomlad. Govorimo o etapni dirki na Hrvaškem, na kateri bodo nastopala tudi slovenska moštva. Tudi KK Kranj.

Poleg nadarjenih mladih kolesarjev, pa bo na startu tudi Tadej Valjavec. Nekoč je vozil za velika moštva World Toura, kot so Fassa Bortolo, Phonak, Lampre in Ag2r La Mondiale. Po suspenzu pa se je poskušal vrniti tudi s kranjsko Savo. A se ni izšlo in je tako končal kariero. Zdaj se pri 40 letih poskuša spet vrniti.

“Priznam, ob mojem slovesu leta 2013 sem globoko v sebi čutil, da še nisem rekel zadnje. To je v zadnjih letih vse bolj prihajalo na plan. Največ sem se v tem času vozil na gorskem kolesu, a ko je bil čas, sem zajahal tudi specialko. Po bolj načrtni pripravi v letošnjem zimskem času je padla odločitev, da se najprej preizkusim na ‘magistrali ’, ” je za uradno spletno stran kranjskega kluba dejal Valjavec. A Besničan tokrat ne namerava vztrajati na cestnem kolesu. Vse več časa namreč posveča gorskemu.

V zadnjem času trenira tudi s Petrom Veselom in tako izpopolnjuje predvsem tehniko vožnje: “Že vse od mojih začetkov sem se rad vozil na gorskem kolesu, a v kasnejši karieri za to ni bilo veliko časa. Po letu 2013 sem veliko kilometrov opravil po Pokljuki in v sebi vedno ohranjal nekaj upanja, da bi nekoč nastopil na dirki za svetovni pokal. V letošnji zimi sem se bolj za šalo kot zares udeležil ciklokrosa v Škofji Loki in kar med dirko sem se odločil, da letos poskusim. Na kolesu se še vedno počutim odlično, tudi rezultati kažejo, da sem morda še v boljši formi kot takrat, ko sem zaključeval kariero. Zavedam se, da je dirka v svetovnem pokalu nekaj povsem drugega, a odločil sem se poizkusiti, zakaj pa ne, ” je pojasnil Valjavec.

Najprej pa Istrska Pomlad. Morda mu bo zaključni vzpon na Oprtalj v kraljevski etapi nadvse ustrezal. Valjavec se bo v moštvu pridružil mladim kolesarjem, kot so Luka Čotar, Nik Čemažar, Matej Drinovec, Martin Lavrič in Jaka Primožič.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ