Tadej Valjavec želi poravnati račune na Dirki po Sloveniji

Tadej Valjavec želi poravnati račune na Dirki po Sloveniji
04.03.2013 AVTOR: D. Z.
Tadej Valjvavec je na novinarski konferenci v podjetju Proloco Trade medijem razkril načrte za to sezono. Po pretečeni kazni se bo vrnil v dresu Save iz Kranja.

»Za mano je dolga in težka pot. Upam in tudi prepričan sem v to, da se bližajo lepši dnevi, zato komaj čakam, da si pripnem startno številko. Veselim se prav vseh dirk, ki prihajajo. «

S temi besedami je novinarsko konferenco začel Tadej Valjavec, ki je tako potrdil, da se vrača v kolesarsko karavano. »Predvsem se veselim dirke po Sloveniji, ki bo glavni cilj sezone. Imam še nekaj neporavnanih računov. Daljnega leta 1999 sem bil drugi, kasneje pa sem višje ciljal predvsem na dirkah v tujini. Zdaj bi se spodobilo, da poskušam zmagati tudi na domačem terenu, « je še dodal Valjavec. 

Zahvalil se je še družini in številnim sponzorjem, ki so mu stali ob strani. Poleg Proloco Tradea še Avtohiši Vrtač, Savi iz Kranja, Andreju Marolt Helešiču - Heliju in številnim drugim: »Vmes sem že obupal. Prepričan sem bil že, da bom moral zaključiti kariero, vendar pa je kolesarstvo ostalo v meni. Nikakor ni moglo ven in tako sem začel s treningi. Zadnje leto, leto in pol sem aktivno treniral. Sicer sem to počel nekoliko drugače, saj sem moral treninge uskladiti in prilagoditi službi in ostalim obveznostim. Predvsem delu v Vili Triglav na Pokljuki, tako da v tem času nisem bil pravi profesionalni kolesar, « je še pojasnil Valjavec.

Značke: Cestno, Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ