Tanja je najboljše prihranila za konec

Tanja je najboljše prihranila za konec
05.09.2016 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Tanja Žakelj se je znova izkazala in na seznam uspehov dodala še en odličen rezultat, 8. mesto z dirke za svetovni pokal v Andori.
Na visoki nadmorski višini, ki ji načeloma ne ustreza, je pokazala največ letos in več kot le dostojno zaključila letošnji svetovni pokal - pokazala je svojo moč in sposobnost za boj v samem ospredju.
 
»Zaključek dober, vse dobro! Zaključek svetovnega pokala mi je res dobro uspel,je bila po dirki v Andori zadovoljna Tanja Žakelj (Unior Tools Team) – 8. mesto na zadnji dirki svetovnega pokala je njen najboljši rezultat, podobno kot v Kanadi pa se je tudi tukaj borila od štarta do cilja in se uvrstila v prvo deseterico. V svetovnem pokalu se je povzpela na skupno 18. mesto.
 
»Mirne vesti rečem, da je bila to moja najboljša dirka v letošnjem svetovnem pokalu. Če je v Kanadi kakšna manjkala, smo bile tukaj vse. Tudi težki pogoji na tej nadmorski višini mi nikoli niso ustrezali. Tudi proga ni moja najljubša, ampak treba je dirkati po najboljših močeh in danes sem to res storila. Dirka je bila res odlična, je povedala Ledinčanka.
 
Tanja je štartala iz tretje vrste, takoj pa se je prebila povsem v ospredje – pognala se je kontrolirano in premišljeno, predvsem pa odločno v prvi klanec in ohranila stik z najhitrejšimi.
 
Vsi treningi pred dirko so potekali v suhem, ponoči pred dirko pa je močno deževalo in nekateri gozdni deli so bili zato drseči. Izbira gum je bila pravilna in tako Tanja niti ni imela velikih težav na progi, razen boja s tekmicami je imela pravzaprav mirno dirko. Tudi Rok Jurca in Urban Ferenčak, ki sta ji znova pomagala v tehnični coni, nista imela veliko dela, razen tega da sta skrbela za dovolj sveže tekočine.
 
Tanja je nato stalno vozila okoli osmega mesta, največ časa se je borila z Jano Belomojno, svoj končni rezultat pa komentira takole: »Rezultat je posledica mojega dirkanja, mojih napak in tudi mojih dobrih točk. Mislim, da sem šla od štarta do cilja kontrolirano. Seveda sem imela vedno na očeh tudi kakšno konkurentko, ki me je vlekla naprej. Na koncu sem bila zelo zadovoljna z osmim mestom.
 
Je zdaj čas za počitek, saj je bila to zadnja letošnja velika dirka? »Zdaj grem na Triglav, da postanem tudi uradno Slovenka, pravi Tanja. Na naš najvišji vrh se bo odpravila s kolesarsko reprezentanco Slovenske vojske, nato pa jo čakajo še manjše dirke, nastop na festivalu Roc d'Azur v Franciji ter seveda vzpon v domačih Ledinah, ki mu bo sledil zdaj že tradicionalni Rock Žur Ledine.
 
Dirko je zmagala Švicarka Jolanda Neff, zmagovalka svetovnega pokala pa je postala Kanadčanka Catharine Pendrel.
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ