Tanja Žakelj 12. v dolini sonca

Tanja Žakelj 12. v dolini sonca
09.07.2018 AVTOR: Uredništvo, foto: Klemen Humar

Na prizorišču, kjer je v preteklosti že zmagovala, se je Tanja Žakelj (Unior/Devinci Factory Racing) znova pokazala v zelo dobri luči.

V letošnji sezoni smo se že navadili, da se dirka v olimpijskem krosu na nek način začenja že v petek s kratkim krosom, tudi v »dolini sonca« ni bilo nič drugače. Tanja Žakelj (Unior/Devinci Factory Racing) je tokrat svojo prvo nalogo na svetovnem pokalu v Val di Sole opravila najbolje letos in si s 15. mestom zagotovili štart iz druge vrste na glavni dirki. Danes sicer ni najbolje izkoristila položaja, je bila pa zato celo dirko zelo borbena in znova se je približala prvi deseterici.
»Zelo sem bila motivirana, že v petek na kratkem krosu in tudi danes. Pred štartom sem bila sproščena, saj sem bila prepričana, da sem dobro pripravljena in sem sposobna progo dobro odpeljat. Če primerjam kratki kros in današnjo dirko moram reči, da sem dala v petek res vse od sebe in si rekla 'to je to', danes pa je bilo drugače, saj je proga drugačna. Na nekaterih delih sem bila močna, na drugih šibka in voziti sem morala zelo taktično. Celotno dirko sem odpeljala zelo dobro in danes je bil to optimum, pa čeprav se morda to ni zdelo, saj v cilj nisem prišla povsem izčrpana,« je povedala Tanja le nekaj minut po osvojitvi 12. mesta.
Tanja je bila po prvem krogu 22., nato pa je pridno napredovala. »Na začetku se nam je pripetil padec in tudi sama sem se morala ustaviti, skupina se je ob tem raztegnila,« je pojasnila Tanja. A že hitro je bila v svojim ritmu in tudi z zelo dobro vožnjo na tehničnih odsekih je napredovala mesto za mestom. Moč v nogah je, za rezultat v prvi deseterici, za katero se sicer zdi, da je vedno večja konkurenca, pa manjka le malenkost in Tanja gara v tej smeri: »Vidim da napredujem, tudi s kratkim krosom, zagotovo pa moram še delati na štartih. Plus kratkega krosa je tudi to, da mi popestri trening. Dobra sem bila tudi na tehničnih odsekih, progo v Val di Sole sem z Urbanom (Ferenčakom, op. a.) zelo dobro preučila in tudi ob napaki sem bila povsem sigurna.«
Na sredini sezone je Tanja torej v dobri formi, kar je odlična popotnica za prihajajoče dirke, naslednja dirka svetovnega pokala bo že čez teden dni v Pirenejih. »Posebnega načrta nimam, le to da se dobro spočijem in ostanem motivirana. Vesela sem, da grem za par dni domov, se dodatno sprostim in naredim še dodaten trening,« je še povedala Tanja. Za razliko od današnje dirke se bo tokrat šele na prizorišču odločila ali bo dirkala v kratkem krosu ali ne.
Najhitrejša v Val di Sole je bila Poljakinja Maya Wloszcowska. Svetovni pokal se torej nadaljuje že čez teden dni v Andori.
Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ