Tanja Žakelj 6., v seštevku pokala pa se je povzpela na tretje mesto!

Tanja Žakelj 6., v seštevku pokala pa se je povzpela na tretje mesto!
04.08.2014 AVTOR: BOSTJAN SVETE
V Mont-Saint-Anne, na prizorišču z najdaljšo tradicijo v svetovnem pokalu v gorskem kolesarstvu, smo videli napeto dirko žensk, na kateri sta zelo vidno vlogo igrali tudi dve Slovenki.

Ekipa na spletu in družabnih omrežjih:

www.uniortoolsteam.com

Facebook

Twitter

Instagram

Tanja Žakelj je bila na koncu šesta, Blaža Klemenčič sedma. Tanja se je v skupnem seštevku povzpela na tretje mestu, do drugega jo ločita le dve točki!

Tanja Žakelj (Unior Tools Team) se je na prvi izmed dveh dirk svetovnega pokala v Severni Ameriki povzpela na tretje mesto v seštevku svetovnega pokala v olimpijskem krosu, drugo mesto pa ima sedaj povsem na dosegu roke. Ponovitev lanskega uspeha, torej zmaga v pokalu, je le še teoretična možnost, saj se je današnja zmagovalka Jolanda Neff sedaj močno oddaljila od tekmic.

Današnja dirka v Mont-Sainte-Anne je bila za Tanjo zelo uspešna, manjkala je le »pika na i« v obliki uvrstitve na oder za zmagovalce. »Danes sem naredila vse, kar sem lahko. Nimam si kaj očitat. Tudi tehnične napake spadajo zraven in te moram še odpraviti, « je izjavila Tanja. »Današnja dirka je bila konec koncev zelo dobra, tudi s štartom sem zadovoljna. Mogoče mi je zmanjkalo toliko, da bi držala stik z najboljšimi. Tudi tehnične dele mi je uspelo odpeljati tekoče, še posebej v drugi polovici dirke. Ampak takrat je pa že zmanjkovalo malo moči. « Analiza časov je pokazala, da se je Tanja stalno vrtela okoli šestega mesta, le v drugem izmed šestih krogov je bila malenkost slabša.

Današnja dirka je bila prva močna dirka po evropskem prvenstvu, ki ga je z zmago kronala prav naša tekmovalka. Zaradi premora je bilo čutiti veliko negotovosti v celotni karavani svetovnega pokala, saj prave priložnosti za preizkus uspešnosti poletnih priprav ni bilo. A zdaj je že vse veliko bolj jasno, Tanja pa je zadovoljna s svojo pripravljenostjo, saj se bori za najvišja mesta.

»V Windhamu bo naslednja priložnost za napad na podium. Običajno mi gre iz dirke v dirko bolje, kolikor pa poznam traso mi zna odgovarjati. Na klance se počutim zelo močno in tam je kar dolg začetni klanec. Na tehničnih delih pa si ponovno obetam pomoč ekipe, « še dodaja Tanja, ki jo jutri tako čaka pot v ZDA.

Ekipa Unior Tools Team je imela na današnji dirki še japonsko tekmovalko Mio Suemasa, ki je dirko končala z dvema krogoma zaostanka. Veliko bolje se je odrezala na nedavnem državnem prvenstvu, ko je osvojila rekordni 15. naslov v spustu.
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ