Tanja Žakelj blestela v Gorici: "Proga kolesu ni prizanašala"

Tanja Žakelj blestela v Gorici: "Proga kolesu ni prizanašala"
12.05.2013 AVTOR: D. Z.
Tanja Žakelj je slavila prestižno zmago na 4. Izmed štirih dirk za italijanski pokal v krosu Internazionali d'Italia. Dirka je potekala v (stari) Gorici.

V (stari) Gorici je bila na sporedu 4. izmed šestih dirk italijanskega pokala v krosu Internazionali d'Italia 2013. Zmagovalka v ženski kategoriji pa je znova postala Tanja Žakelj (Unior Tools Team).

»Na startu sem se res potrudila, saj bo ta del dirke naslednji teden na svetovnem pokalu še bolj pomemben, in sem tako tudi takoj prevzela vodstvo. Nato sem pazila, da ni šlo nič narobe, ne z menoj, ne z opremo. Proga res ni bila prizanesljiva do kolesa, blata je bilo toliko, da se je kar slišalo kako obrablja zobnike. Ponekod je bilo mogoče še voziti po blatu, drugje pa se je lepilo na plašče in kolo, veliko je bilo treba tudi hoditi, « je dejala Tanja Žakelj, ki je bila najhitrejša že pred tednom dni v Alpagu:

»Razmere so bile za vse enake, sama sem vozila svojo dirko in držala prvo mesto vse do cilja. Zdaj pa je čas za velike dirke, čez teden dni je začetek svetovnega pokala v Nemčiji. « V Nemčiji bo tudi prva dirka svetovnega pokala v tej sezoni.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ