Tanja Žakelj blesti v Turčiji

Tanja Žakelj blesti v Turčiji
29.01.2012 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Tanja Žakelj je na pripravah v Turčiji spet uspešno nastopila tudi na dirki. Tokrat v mestu Finike, kjer je zmagala na dirki kategorije C2. To je že njena druga zmaga v tej sezoni.

Tanja Žakelj tudi tokrat ni imela konkurence in tudi v izjavi je priznala, da je bil to zgolj dober trening pred pomembnejšimi dirkami, ki se nezadržno približujejo. Žakljeva je s progo opravila v uri in 12 minutah, še najbolj se ji je lahko približala Ivonne Kraft – torej kolesarka, ki je pred slabim letom dni skupaj s Petrom Veselom nastopila na etapni preizkušnji Cape Epic.

A Nemka je za našo predstavnico zaostala kar za sedem minut in 25 sekund. Na tretje mesto se je uspelo uvrstiti domačinki Semri Yetis, ki si je v cilju nabrala že več kot enajst minut zaostanka.

»Super priprave v Turčiji sem zaključila z drugo letošnjo zmago C2 kategorije. Vse pa v smislu treninga in testiranja nove opreme,« je dejala Žakljeva in opisala progo: »Tokrat je bila dirka se lažja in krajša, V prvem krogu sem se bolj kot ne ogrevala in kasneje naredila precejšnjo razliko do tekmic. Trasa kroga je bila kratka, podlaga je bila suha, bilo pa je tud? nekaj tehničnih odsekov. Skratka, dober trening!«

Žakljeva se po prvih letošnjih pripravah v tujini vrača domov. Kmalu pa jo z novo ekipo Salcano že čaka, po konkurenci sodeč, nekoliko zahtevnejša dirka v Carigradu. Kmalu zatem pa bo tekmovala še na Cipru. Pripravljalnih dirk pred najpomembnejšimi preizkušnjami v sezoni bo očitno dovolj.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ