Tanja Žakelj do najboljše uvrstitve sezone - na svetovnem pokalu v Nemčiji je bila 4.

Tanja Žakelj do najboljše uvrstitve sezone - na svetovnem pokalu v Nemčiji je bila 4.
01.06.2014 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Tanja Žakelj je znova stopila na oder za zmagovalce in to prav na prizorišču, kjer je lani začela svojo zmagovito sezono.
V Albstadtu je bila po izredno borbenem zaključku dirke 4., v seštevku svetovnega pokala v olimpijskem krosu pa se je povzpela na 5. mesto. Znotraj deseterice tudi Blaža Klemenčič!

Na četrti dirki svetovnega pokala v olimpijskem krosu je Tanja Žakelj (Unior Tools Team) vozila kot na vrhuncu lanske sezone ter si pošteno zaslužila mesto med najboljšo peterico. V ospredje so prišle njene najmočnejše plati – brezkompromisno spuščanje, dobro taktiziranje, hiter štart ter ohranjanje moči za zadnji del dirke. Večji del dirke je vozila na repu skupine štirih kolesark, ki so se borile za tretje mesto, proti koncu pa je dala vse od sebe in dosegla svoj najboljši rezultat letošnje sezone.

»Dirka mi je odlično uspela, tudi napaka tekmovalk na začetku me ni zmotila. Ustalila sem se med najboljšimi, nadaljevala pa sem v svojem ritmu. Videla sem, da so bile nekatere močnejše v klanec, jaz pa sem bila zelo hitra na spustih, « je bila po dirki zadovoljna Tanja. Taktično je vozila za drugimi tekmovalkami, jih imela stalno pred očmi in predvsem ohranila mirno kri. V zadnjem krogu pa povsem drugačna zgodba in napad na vso moč. Tanja je tako opisala zaključek dirke: »V zadnjem krogu ni bilo več rezerv, dala sem vse kar sem imela v nogah. Nisem se obremenjevala z ničemer več, zaradi napake tekmovalke se mi je tudi odprla pot do četrtega mesta. Z današnjim rezultatom sem izredno zadovoljna. «

O dobri dirki priča tudi naslednja izjava Tanje, ki svoje največje uspehe doživlja v dresu Uniorjeve ekipe: »Lanska zgodba je končana, letos je znova treba misliti na vsako dirko posebej. Zavedam se, da imam še nekaj rezerve, da moram delati naprej. Lansko sezono moram izbrisati iz glave. To mi je danes uspelo izredno. Nisem obremenjena z ničemer več, kot mogoče na prejšnjih dirkah, ko vem smo vsi pričakovali več. Danes sem te misli pustila ob strani in se osredotočila na dirkanje. To je način, s katerim lahko posežem tudi po zmagah! « Pred odhodom iz novinarskega središča pa je dodala le še: »Danes sem se borila kot zmaj! «

Za dodaten uspeh Slovenije je poskrbela Blaža Klemenčič, ki je prav tako napredovala skozi celotno dirko in bila na koncu odlična deveta! Tanja je zdaj v seštevku svetovnega pokala 5., Blaža z dirko manj 18.

Že drugič zapored je slavila Francozinja Pauline Ferrand Prevot, na katero ostale tekmovalke še nimajo odgovora. Na dirki moških je za zgodovinski trenutek poskrbel Francoz Julien Absalon, ki je osvojil rekordno 29. zmago v svetovnem pokalu v gorskem kolesarstvu.
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ