Tanja Žakelj je 3. v seštevku svetovnega pokala!

Tanja Žakelj je 3. v seštevku svetovnega pokala!
26.08.2014 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Dnevni izkupiček je slab, a pogled na celotno sezono svetovnega pokala je fantastičen!
Tanja Žakelj je bila danes v Méribelu komaj 19., v seštevku svetovnega pokala v olimpijskem krosu pa je ubranila tretje mesto!

Ob imenu Tanje Žakelj, članice ekipe Unior Tools Team, je na končni lestvici svetovnega pokala v olimpijskem krosu zapisano 856 točk in 3. mesto. Ponovitev lanskega uspeha, torej zmage v pokalu, ji je letos ušla, a s tremi uvrstitvami na oder za zmagovalce, najvišjo uvrstitvijo na drugo mesto ter skupnim tretjim mestom smo lahko zadovoljni vsi.

Današnja dirka je bila slaba, že od začetka Tanji ni in ni šlo. Po prvem izmed šestih krogov je bila 13., nato je vozila okoli 17. mesta in bila krog pred koncem tudi že 21. V zadnjem krogu pa je našla še nekaj moči in se prebila na končno 19. mesto. »Dirka je bila težka, drugačna. Nisem se počutila optimalno, z najboljšimi nisem uspela držati stika. Ne poznam še točnega razloga, preprosto sem imela danes slabši dan, « je po dirki povedala Tanja in dodala: »Žal sem svetovni pokal zaključila z najslabšim rezultatom letos, a bom iz tega potegnila kaj pozitivnega, saj sem skupno tretja. «

Ponovno je zabeležila odlično uvrstitev tudi Blaža Klemenčič, ki je končala dirko na 9. mestu ter zaključila s 645 točkami svetovni pokal na skupnem 12. mestu.

Za nami je resnično zanimiva sezona, s štirim različnimi zmagovalkami na sedmih dirkah ter veliko nihanji; le zmagovalka pokala Jolanda Neff je bila razred zase. Tanja ob tem pravi: »Nihanja so bila zelo pogosta, mogoče pri meni še najmanjša. Če potegnem pod črto in naredim manjšo analizo ugotovim, da so bile razlike zelo majhne – odločale so razmere, počutje in tehnične napake na dan dirke. Dirke so vedno bolj pestre in odločajo podrobnosti. « Svetovni pokal tako postaja vedno bolj zanimiv in vedno več je deklet (prav nič ni drugače pri moških), ki lahko stopijo na oder za zmagovalce. Tanja ob tem dodaja: »Za uvrstitev med najboljše je treba biti 100 % pripravljen in voziti brez napake. Olimpijski kros se še vedno razvija, tekmovalk je vedno več, prihajamo na vedno višji in višji nivo, razlike so vedno manjše. «

 

Tanja lahko tako prečrta dve pomembni tekmovanji sezone – po današnjem zaključku svetovnega pokala se moramo spomniti še na drugi zaporedni naslov evropske prvakinje. Pred potjo domov tako pravi še: »Vsekakor je tretje mesto najsvetlejša točka, ki jo lahko pošljem z današnjega dne in domov vseeno odhajam z zelo pozitivnimi mislimi. « Zdaj je na vrsti le še svetovno prvenstvo!

Zmagovalka svetovnega pokala je kot rečeno Jolanda Neff, v moški konkurenci pa je naziv znova osvojil Julien Absalon, sicer tudi že olimpijski zmagovalec.
Značke: Gorsko, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ