Tanja Žakelj le 17 sekund daleč od odra za zmagovalke

Tanja Žakelj le 17 sekund daleč od odra za zmagovalke
11.08.2015 AVTOR: BOSTJAN SVETE
V gorskem kolesarstvu stopi na oder za zmagovalce pet tekmovalk oz. tekmovalcev, in zato je šesto mesto tisto 'nehvaležno'.
Ravno tega je danes v Windhamu dosegla Tanja Žakelj (Unior Tools Team), a slabe volje zaradi tega ni – to je letošnji najboljši rezultat Ledinke in hkrati odlična popotnica za finale svetovnega pokala in svetovno prvenstvo.

Začetek dirke navidez ni bil preveč obetaven, Tanja je bila po štartu »ujeta « v večjo skupino takoj za vodilnimi in bila po prvem izmed šestih krogov (pred njimi je bil še t. i. štartni krog) komaj 15. A hitro je na polno pritisnila na pedala, se tudi zelo dobro spuščala in napredovala iz kroga v krog. Poleg odličnega končnega 6. mesta je zelo svetla točka dirke tudi analiza posameznih krogov. Tanja je imela v tretjem krogu 3. najboljši čas, v petem 4., v zadnjem pa celo 2. najhitrejši čas kroga! S takšnim tempom je seveda lovila in tudi prehitela veliko tekmovalk, do tako zelo želene uvrstitve na oder za zmagovalce pa jo je ločilo eno mesto – tekmovalka pred njo je ciljno črto prečkala 17 sekund hitreje.

»Po glavi se mi vrti pesem 'Tako blizu, pa tako daleč', a sem vseeno zelo vesela 6. mesta v Windhamu. Napredujem in to je tisti načrt, ki se ga sedaj držim, « je po dirki povedala Tanja Žakelj (Unior Tools Team), ki se seveda že veseli finala svetovnega pokala v Val di Sole in svetovnega prvenstva v Andori.

Ob novem lepem uspehu je povedala še: »Proga v Windhamu mi običajno ustreza, je specifična z dolgim vzponom in tehnično nezahtevnim spustom. Hkrati so bili tudi pogoji, ki mi ustrezajo. Le to mi ni ustrezalo, je je bila podlaga zelo, zelo prašna in v štartnem krogu sem se počutila kar malo izgubljeno. Potem sem se osredotočila nase, iskala linije in skrbela, da nisem naredila napake. Velike razlike se niso naredile, ko sem prišla v svoj ritem sem samo še stopnjevala tempo in izkoristila svoje prednosti.«

Tanja Žakelj ob tem še odkrito priznava, da je v Windhamu ciljala na uvrstitev med prvih pet, kljub temu pa je z dosežkom zadovoljna in samozavestno gleda na preostale dirke sezone.

Druga slovenska kolesarka v elitni konkurenci Blaža Klemenčič, je dirko končala na 10. mestu.

Pred zaključkom svetovnega pokala, ki bo od 21 - 22. 08 v Italiji kraju Val Di Sole - Trentino sta po petih dirkah svetovnega pokala Tanja Žakelj na 12. in Blaža Klemenčič na 17. mestu v skupni razvrstitvi.
Značke: Gorsko, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ