Tanja Žakelj odločno in borbeno do 7. mesta v Kanadi

Tanja Žakelj odločno in borbeno do 7. mesta v Kanadi
08.08.2016 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Dan pred odhodom na olimpijske igre v Rio, je Tanja Žakelj pokazala največ v letošnji sezoni. Z odločno in borbeno vožnjo, je dosegla rezultat sezone. Sedmo mesto je prišlo v ravno pravem času.

Ekipa na spletu in družabnih omrežjih:

www.uniortoolsteam.com

Facebook

Twitter

Instagram

Tanja Žakelj (Unior Tools Team) je dobila še zadnji košček v mozaiku na poti do prave forme pred olimpijskimi igrami – s sedmim mestom na dirki svetovnega pokala v Mont-Sainte-Anne je vse navijačem, predvsem pa sama sebi dokazala, da je hitra, tehnično močna in da je v borbi za zelo visoka mesta. »Zame je bila ta dirka zelo pomembna, saj me čaka že čez 14 dni dirka sezone, če ne kar dirka zadnjih štirih let, je bila Tanjina prva izjava po dirki.
 
Tanja je imela odlično dirko od začetka do konca. Štart je bil hiter, iz druge vrste se je hitro prebila v samo ospredje, nato pa malce popustila in vozila dirko v svojem tempu. Prve tekmovalke je prehitela zelo hitro, nato pa v šestih krogih napredovala od 13. do končnega 7. mesta»Izkoristila sem uro in pol, ki jo imam za dirkanje, in naredila vse kar lahko. Proti koncu je bilo morda videti, da sem še zelo močna, a prisežem da sem bila na koncu svojih moči in višje ni šlo. Nisem razočarana, čeprav je bil oder za zmagovalce blizu, s sedmim mestom sem zelo zadovoljna, je povedala Tanja.
 
Začetek sezone ni bil najbolj uspešen, še najhitrejša je bila v Avstraiji, a tam so jo ustavile počene gume. Po nekaj slabih rezultatih je začela v sredini sezone napredovati in zdaj kaže tisto pravo borbenost. Tudi Tanja je seveda vesela dviga forme v pravem trenutku: »V svetovnem pokalu sem napredovala iz bližine 40. mesta na sedmo, kar je zelo v redu. Zadnje tri tedne pred to dirko sem zelo dobro izkoristila in naredila dobre priprave. Zahvaljujem se vsem članom ekipe in trenerju, da smo tako dobro sodelovali. Naredili smo velik korak naprej in zdaj samo resnično upam, da ostanemo še teh 14 dni zbrani in naredimo svoje delo.
 
Proga v Mont-Sainte-Anne je zelo zahtevna – tako fizično, kot tehnično – in morda je ravno zato Tanji tako zelo všeč. S tehničnim trenerjem Urbanom Ferenčakom je osvojila vse tehnične elemente in to je bilo danes več kot očitno. Urban in mehanik Rok Jurca bosta tudi njena spremljevalca na olimpijskih igrah. Seveda ne gre pozabiti na celotno ekipe Olimpijske reprezentance, ki bo naredila vse, da bo dirka uspešna, v Brazilijo pa potuje tudi velika navijaška skupina iz domačih Ledin. »Kar veliko navijačev, mislim da točno 16, bo tudi na prizorišču in komaj čakam da jih vidim tam, še zaključuje Tanja. 
 
Na dirki je slavila Catharine Pendrel in tako na najboljši način nagradila številne kanadske navijače.
 
Svetovni pokal s tem še ni zaključen, najboljši spustaši in krosisti sveta se bodo prvi vikend septembra zbrali še v Andori, ker se bo odločalo tudi o skupnih zmagovalcih serije.
 
 
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ