Tanja Žakelj padla in izgubila medaljo!

Tanja Žakelj padla in izgubila medaljo!
31.08.2013 AVTOR: D. Z.
Tanja Žakelj je na svetovnem prvenstvu po 50 minutah dirkanja padla in tako izgubila možnosti za medaljo. Blaža Klemenčič 11. Naslov svetovne prvakinje je ubranila Julie Bresset.

Tanja Žakelj je bila na svetovnem prvenstvu v olimpijskem kosu v Južni Afriki odlično na poti. V tretjem krogu je celo odločno napadala in poskrbela za največjo selekcijo. Sledili sta ji lahko le Poljakinja Maja Wloszczowska in aktualna svetovna prvakinja Julie Bresset iz Francije.

Žakljeva je ritem samo še stopnjevala in bila na dobri poti, da osvoji vsaj kakšno izmed medalj, če ne celo zmaga. A tokrat je v enem izmed spustov padla, Bressetova in Wloszczowska sta se odpeljali naprej, Žakljeva pa je izgubila okrog 40 sekund. Pred njo je krog zaključilo šest tekmovalk.

Tanja je bila po manj kot uri dirkanja že v izgubljenem položaju, vsaj kar se medalj tiče. Kako dobro je pripravljena, je dokazala tudi v naslednjem krogu, ko si vodilni nista uspeli privoziti večje prednosti, a tudi Tanja je ni uspela več zmanjšati.

Prebila se je vse do petega mesta, zaostanek za preostalimi pa je bil že prevelik, ob vstopu v zadnji krog je namreč znašal 59 sekund za vodilnima. Julie Bresset je prav v samem zaključku obračunala z Wloszczowsko in Francozinja se je lahko med elito veselila drugega naslova svetovne prvakinje zapored.

Poljakinja je bila s petimi sekundami zaostanka druga, tretja pa Švicarka Esther Suss. Četrta je bila Rusinja Kalentijeva, kot peta pa je ciljno črto prečkala Tanja Žakelj. Kljub vsemu je zadovoljno pomahala gledalcem. Blaža Klemenčič se je tudi zelo dobro odrezala. Osvojila je 11. mesto.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ