Tanja Žakelj s tretjim mestom ostaja v belem!

Tanja Žakelj s tretjim mestom ostaja v belem!
10.08.2013 AVTOR: D. Z.
Najboljši gorski kolesarji in gorske kolesarke so gostovali v Kanadi, Mont-Sainte-Anne. Tanja Žakelj je na dirki svetovnega pokala osvojila izjemno tretje mesto.

Dirke svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu se nadaljujejo v Kanadi. Za najboljšimi kolesarkami je že olimpijski kros. Članice so morale prevoziti šest krogov, večji del dirke pa je vodila Julie Bresset, ki je tako pokazala, da se po poškodbi vendarle vrača med najboljše.

Svetovna in olimpijska prvakinja pa je vseeno precenila svoje moči. Z zaostankom okrog 20 sekund sta ji vseskozi sledili Wloszczowska in Nasheva. Okrog deset sekund za njima pa še vodilna v svetovnem pokalu Tanja Žakelj.

Krog in pol pred ciljem je Bressetovo najprej ujela Wloszczowska in Francozinjo tudi takoj napadla. A tudi Poljakinji so pošle moči in v zadnjem krogu je skočila še Nasheva, ki je nadaljevala v izjemnem ritmu. Po dobri uri in pol se je lahko veselila prve zmage v svetovnem pokalu.

Wloszczowska je obdržala drugo mesto, Žakljeva pa je prav v zadnjem krogu prehitela tudi Bressetovo in dirko ji je uspelo končati na izjemnem tretjem mestu. Za zmagovalko je zaostala za 24 sekund. Tako je seveda še vedno v prepričljivem vodstvu v točkovanju za svetovni pokal. Ima 950 točk, Nasheva pa ima zdaj 865 točk. Na Norveškem, kjer bo zaključna dirka svetovnega pokala, bo tako še zelo zanimivo.

"Danes sem skušala čim bolj racionalno razporediti svoje moči, nato pa sem znova napadala v drugi polovici dirke. Dejansko sem vozila hitrejše v drugi polovici, v vsakem krogu pa sem največ pridobila v zadnjem delu kroga, po okrepni coni. Linije smo dobro preučili in verjamem, da sem vozila po najhitrejših. Tudi tako sem lovila tekmovalke pred seboj. Julie Bresset je naredila odlično potezo na začetku dirke in napadla v pravem trenutku. Pravzaprav sem bila jaz tista, ki sem naredila napako na serpentinah, kar je Julie dobro izkoristila, vendar smo jo na koncu vendarle ujele. V zadnjih dveh krogih sem dala vse od sebe in tretjega mesta sem resnično zelo vesela," je povedala Tanja Žakelj.

Obenem se je še ozrla proti zadnji tekmi svetovnega pokala: "Do konca svetovnega pokala je še ena dirka, zato se bom morala povsem zbrati in znova napadati. Cilji so bili že pred sezono zelo visoki, po odličnem začetku svetovnega pokala pa so se seveda še nekoliko povečali in seveda si želim zaključiti na zmagovalnem odru ter osvojiti skupno zmago v svetovnem pokalu. Moji navijači tokrat niso bili fizično prisotni, a so bili vendarle z menoj. Vem, da so doma gledali dirko na velikem platnu in sedaj imajo že veselico. So navijali od doma."
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ