Tanja Žakelj: Kljub zaostanku ostala motivirana

Tanja Žakelj: Kljub zaostanku ostala motivirana
13.07.2015 AVTOR: D. Z.
"Sama imam na začetku vedno težave. Blaža pa je prav na začetku zelo močna in je to poskusila izkoristiti," je po osvojenem naslovu državne prvakinje dejala Tanja Žakelj.

»To je bil lep dvoboj. Smo ga tudi vsi pričakovali, « je zadovoljno po osvojenem naslovu državne prvakinje dejala Tanja Žakelj, ki je tudi tokrat dirko nekoliko slabše začela: »Sama imam na začetku vedno težave. Blaža pa je prav na začetku zelo močna in je to poskusila izkoristiti. Mi jo je pa uspelo obdržati v nekakšnem vidnem polju. Motivacije nisem izgubila. Na koncu pa sem potrdila to, kar sem že na zadnji dirki. Da sem res še močna. In tudi tokrat, ko sem jo v predzadnjem krogu dohitela nisem niti za sekundo kolebala. Takoj sem šla naprej in potem do konca, kolikor sem še imela moči v nogah, « je še pojasnila Žakljeva.

Uspela ji je odlična vožnja. Sicer je za Klemenčičevo zaostajala že okrog 50 sekund, a se je potem uspela vrniti v igro za zmago. In po šestih krogih izjemnega dirkanja ji je uspelo divgniti roke v znak zmage. Pa čeprav v zares hudi vročini: »Že od začetka sem se maksimalno potrudila. Že zato, da mi Blaža ne bi preveč ušla. Vedela sem, da bo igrala na to karto, na mojo šibko točko. Ampak, z močmi vseeno nisem trošila preveč. Po tej progi sem poskušala voziti v čim bolj enakomernem ritmu. Proga je bila zelo zahtevna. Obenem so bile tudi razmere zelo zahtevne. Vročina mi sicer ustreza, vendar moraš biti kar pozoren na pravi vnos tekočine. Na koncu sem izkoristila svojo prednost in pospešila, kolikor sem še lahko. «

In tako je v zadnjih dveh krogih prevzela vodstvo. Ni se več ozirala za tekmico. Nadaljevala v svojem ritmu. Šest krogov je premagala v uri in 25 minutah. Zadovoljna, da je spet osvojila naslov prvakinje. »V zadnjem krogu sem bila kar prepričana v svoj uspeh, saj mi Blaža, takoj ko sem šla naprej, ni mogla slediti. Potem pa sem bila zelo prepričana vase. V zadnjem krogu sem samo še nadzirala vse skupaj, « je še zaključila Žakljeva.

Značke: Gorsko, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ