Taylor Phinney na državnem prvenstvu padel in zlomil nogo

Taylor Phinney na državnem prvenstvu padel in zlomil nogo
28.05.2014 AVTOR: Matej Zalar
Taylor Phinney je na cestni dirki državnega prvenstva v ZDA padel, zadel ob ograjo in si zlomil nogo. Za padec naj bi bil kriv nepreviden motorist organizatorjev.
Kolesar ekipe BMC je le nekaj dni prej osvojil naslov državnega prvaka v kronometru, v Chattanoogi pa je želel postati prvi Američan, ki bi mu v istem letu uspelo osvojiti naslov državnega prvaka tako v vožnji na čas kot na cestni dirki.

Usodni padec se je zgodil na spustu 50 kilometrov pred ciljem, nazorno pa ga je opisal kolesar UnitedHealtcare-a Lucas Euser, ki je bil prav tako udeležen v padec:

“S Taylorjem sva se spuščala zelo hitro, je izjemen v spustih. Ko sva prišla v levi ovinek, je Taylor ujel motorista organizatorjev, ki je imel težave z obvladovanjem spusta. Taylorju ni preostalo drugega, kot da se umakne na notranjo stran ovinka. Ko pri tako veliki hitrosti zapelješ na notranjo stran, je padec neizogiben.

Njegovo kolo je letelo kar 40 metrov in pristalo v gozdu ob cesti. Phinney je že uspešno prestal operacijo, utrpel naj bi več zlomov kosti v spodnjem delu noge.

Ni še jasno, kdaj naj bi se kolesar BMC-ja vrnil na cesto, zagotovo pa bo moral izpustiti letošnji Tour, ki je bil eden njegovih glavnih ciljev v sezoni.

Državni prvak je postal Eric Marcotte, drugo mesto pa je zasedel Travis McCabe. Oba sta ekipna kolega Jureta Kocjana v ekipi Team SmartStop, kar je odličen dosežek za ameriško kontinentalno ekipo. Tretje mesto je zasedel kolesar Garmina Alex Howes.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ