Team Stölting Service Group tudi uradno začenja svojo pot, vozili bodo kolesa Rose

Team Stölting Service Group tudi uradno začenja svojo pot, vozili bodo kolesa Rose
27.02.2016 AVTOR: Matej Zalar
Nemška ekipa, prej poznana kot ekipa Cult, bo nastopala s prokontinentalno licenco. Jedro ekipe je sestavljeno iz izkušenih nemških kolesarjev, videli jih bomo tudi v naši bližini.
Nemška ekipa se je v četrtek v Dusseldorfu uradno predstavila javnosti, tam so razkrili barve dresov, kader in sponzorje. Vse to sicer ni bila več skrivnost, saj so sezono že otvorili na dirkah v Omanu in Katarju, le uradna predstavitev je prišla nekoliko kasneje. 

Gre za ekipo, ki je prej tri leta uspešno nastopala na kontinentalni ravni, zdaj pa so sledili trendu rasti popularnosti kolesarstva v Nemčiji in zaprosili za prokontinentalno licenco. Tako bodo imeli do leta 2017 še dovolj časa za nabiranje izkušenj, takrat bo namreč štart dirke po Franciji prav v Dusseldorfu, ekipa Stölting pa se bo gotovo potegovala za eno od posebnih povabil organizatorja na dirko. 

"Imamo odlično mešanico mladih talentov in izkušenih kolesarjev, ki se bodo skupaj razvijali na cesti. Čaka nas res raznovrsten mednarodni koledar dirk, zato smo zelo veseli, da bomo lahko tudi v tujini predstavljali našega sponzorja. Hkrati želimo pomagati nemškemu kolesarstvu, da spet ujame priključek z najboljšimi svetovnimi nacijami," je na predstavitvi povedal direktor ekipe Christian Kreul.

Ekipa je dobila priložnost nastopanja na današnjem uvodu v spomladansko dirkanje v Belgiji, na dirki Omloop Het Nieuwsblad, ki pa je ni najbolje izkorsitila. Najboljši je bil Danec Mads Pedersen, ki je za Gregom Van Avermaetom zaostal skoraj pet minuto. Vseeno pa to ni bila njihova zadnja priložnost na spomladanskih klasikah, nastopili bodo tudi na dirki Fleche Wallone. 

Ekipa bo tekmovala s kolesi Rose in tako združila nemški pedigre z nemško kvaliteto koles. Gerald Ciolek, Linus Gerdemann, Fabian Wegmann in falanga mladih talentov bodo nastopali z modeli X-Lite CRS in Aero Flyer. To bo ob debiju ekipe na prokontinentalni ravni tudi debi koles Rose na tem nivoju.

Zanimivi so tudi za slovenske ljubitelje kolesarstva, saj jih bomo v marcu lahko spremljali v naši neposredni bližini. Prihodnji vikend bodo nastopili na dirkah v Umagu (2.3.) in Poreču (3.3.), udeležili se bodo tudi etapne dirke Istarsko Proljeće, ki bo na sporedu od 10. do 13. marca.

 
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ