Teci Sagan, teci!

Teci Sagan, teci!
03.07.2012 AVTOR: D. Z.
Peter Sagan je ob krstnem nastopu na dirki po Franciji zablestel v vsem svojem sijaju. Dokaz sta dve etapni zmagi v zgolj štirih dneh.
V boj za zeleno majico
Kolesar Liquigasa Sagan ima komaj 22 let, a že spada v sam svetovni kolesarski vrh. Najbolje se znajde predvsem na kratkih, strmih vzponih. To je dokazal tudi na letošnjem Touru. Po zmagi v tretji etapi si je zastavil nov cilj. Tudi v Parizu nositi zeleno majico najboljšega po točkah.

»Zavedal sem se, da je ta etapa pomembna tudi zaradi zelene majice, saj sem vedel, da bodo sprinterji težko prišli v ospredju do cilja. Ta zmaga mi je dala dodatno samozavest, zato je zelena majica moj naslednji cilj. Upam, da jo bom nosil vse do Pariza,« je za cyclingnews.com dejal Sagan.

Po točke tudi v "čistih" sprintih
Slovak je že napovedal, da bo tudi v tistih pravih sprintih poskušal osvajati točke in da se je pripravljen boriti z najboljšimi sprinterji. »V nadaljevanju dirke bodo tudi sprinterji postajali vse bolj utrujeni, kar bi mi lahko v sprintih glavnine zelo pomagalo,« je še dejal Sagan. Ob zares prepričljivi zmagi v tretji etapi pa je Sagan v znak proslavljanja uspeha še pred ciljno črto naredil prav posebno gesto. Oponašal je moža, ki teče.

Novinarjem je kasneje pojasnil, da je s tem oponašal znameniti lik Forresta Gumpa. »Na to idejo sem prišel, potem ko sem pred etapo vprašal klubske kolege, kako naj proslavim morebitno zmago. Eden izmed njih mi je dejal, naj oponašam Forresta Gumpa. Njemu so rekli, naj teče in on je tekel. Klubski kolega mi je dejal, da meni ekipa reče, naj zmagam in jaz zmagam,« je z nasmehom na ustih pojasnil Sagan.

Kot Valentino Rossi
Dodal je še, da želi vedno ustvariti posebno vzdušje, narediti šov za gledalce, ki si pridejo ogledati etapo: »Ko sem bil mlajši, sem ob spremljanju športa na televiziji rad videl take trenutke. Rad sem spremljal Valentina Rossija, ki je zmage proslavljal na način, ki so si ga mnogi zapomnili. Vsi so gledali, kako bo proslavljal zmage in tudi sam rad zabavam gledalce.«

vir: cyclingnews.com
foto: sirotti
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ