Tegobe ene ure: "Ko se zaveš, da se pelješ proti peklu"

Tegobe ene ure: "Ko se zaveš, da se pelješ proti peklu"
31.01.2015 AVTOR: D. Z.
Mnogi so pričakovali, da bo Jack Bobridge postavil nov rekord v vožnji na eno uro, vendar Avstralcu ni uspelo, zdaj pa je priznal, da mu tako težko še ni bilo.

O neuspešnem poskusu Jacka Bobridgea smo že pisali. Tu pa so še odzivi Avstralca, za katerega so mnogi menili, da lahko postavi nov mejnik v vožnji na eno uro. Nenazadnje je vrhunski kolesar na velodromu in odličen tudi v kronometrih. Torej v disciplinah, ki pri vožnji na eno uro največ štejejo. A Avstralcu se ni izšlo. Tu je njegov prvi odziv:

»Prvih 20 minut sem vozil tako, kot smo načrtovali in hoteli. Če zdaj pogledam, je to bilo malce prehitro. Potem sem se moral prilagoditi. Prehiter začetek sem drago plačal. Po 20 ali 30 minutah je telesu že jasno, kaj prenaša. Takrat se zaveš, da se počasi pelješ proti peklu. « Tako je upanje, da bi popravil znamko Matthiasa Brandleja, splavalo po vodi. Predvsem v drugi polovici dirke je zelo popustil, pa čeprav je imel bučno vzpodbudo s tribun:

»Ko je množica navijala, me je poneslo in dvignilo. Mislim, da me je včasih potisnilo celo čez rob in sem potem čez nekaj krogov to tudi plačal. Vedel sem, da sem v težavah. Vse me je bolelo. Poskušal sem imeti pod nadzorom tiste stvari, ki sem jih lahko imel. To pa je, da sem vozil ob črni črti, čim bolj tekoče. Bil sem pečen, a nisem se hotel ustaviti. « Tisti, ki ga je vzpodbujal ob progi, je bil njegov trener Tim Decker, ki svojemu varovancu ni mogel ničesar očitati:

»Bobridge mi je takoj po koncu povedal, da sploh ne čuti nog, da ima povsod krče. Sploh ni mogel sestopiti s kolesa, tako da je jasno, da je dal vse od sebe. To pa je tudi vse, kar lahko od njega pričakujemo. Rekordu se je zelo približal. Prav zato se jim reče svetovni rekordi. Ker jih je težko izboljšati. « Pa bo Bobridge še kdaj poskusil postaviti nov mejnik? Sam ne verjame, razen, če bi ga v to prepričal prav trener:

»Ne vem, kaj je lahko slabše od tega. Moral bi biti zares prepričljiv, da bi spet poskusil. Že samo ob misli, da bi spet sedel na kolo mi je slabo. Nikoli si ne bi mogel misliti. To je najbrž najbližje rekordu, kar bom kdajkoli prišel … ne da bi pri tem umrl. Tako zelo me vse boli. Smešno. Lahko se samo smejim. Bolečine v nogah sploh ne morem opisati. « Čez dober teden dni bo mejnik Matthiasa Brandleja poskušal izboljšati Avstralec Rohan Dennis. Kolesar moštva BMC bo to poskušal v švicarskem Grenchenu. Takoj po končani vožnji pa je Bobridge svojemu rojaku dal zanimiv nasvet: »Ne počni tega tvojemu telesu. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ