Tekaške vetrovke Gore

Tekaške vetrovke Gore
12.01.2013 AVTOR: Matej Zalar
Preizkusili smo kar štiri vetrovke Gore.
Gore X-Running Light AS
Cena:
159,59 EUR
Najbolj minimalistična vetrovka na našem preizkusu je v celoti iz materiala Windstoper. Material je zelo glasen (šumi). Vetrovka nima nobenega žepa, na notranji strani pa ima všito majhno vrečko, v katero jo lahko pospravimo. Zložena zavzame zelo malo prostora in je zelo lahka. V minimalističnem slogu je tudi zelo drobna zadrga brez zaščite pri vratu, prav tako ni dodatnih elastik. Opremljena je z odsevnimi elementi. Stik z vlažno kožo je neprijeten, zato je priporočena uporaba z dolgim spodnjim perilom. Zaradi naštetega se mi zdi zelo primerna za rezervno oblačilo, ki ga imamo lahko vedno s seboj, manj pa za vsakodnevne tekaške treninge.

Gore Air 2.0 AS Light
Cena: 189,95 EUR
Podobna je modelu X-Running Light S, a ima nekaj več detajlov, zaradi katerih je malenkost težja. To so zračniki na hrbtu in na rokavih (kjer se lahko regulira z zadrgo), žep za MP3-predvajalnik oziroma mobilni telefon z odprtino za slušalke in ščitnik za vrat. Nima pa všite vrečke za shranjevanje vetrovke.

Gore Essnetial AS zip-off
Cena: 175,95 EUR
Je debelejša in nekoliko težja od ostalih preizkušenih vetrovk. V celoti je iz materiala Windstoper in podložena z mrežico. Podloga poskrbi za udobje, tudi če nimamo oblečenega dolgega spodnjega perila. Rokavi so odstranljivi, če zadrgo odpremo le malo, pa dobimo zračnik pod pazduho. Zračnike najdemo tako spredaj kot zadaj. Posebnost je odstranljiva kapuca, prav tako pa je edina preizkušena vetrovka, ki ji lahko ob zapestju s pomočjo ježka nastavimo širino rokavov. Ima dva žepa, zaščito vratu pred zadrgo in dovolj odsevnih elementov za varen tek ponoči.

Gore X-Running AS
Cena: 195,95 EUR
V celoti izdelana iz materiala Windstoper. Posebnost je kapuca, ki se ne pritrdi na vetrovko, ampak je samostojen del oblačila. Pospravljena je v notranji žep, ki si jo po potrebi nadenemo kot nekakšno kapo. Širina rokavov je nastavljiva z zadrgo, na prsih pa je žep za predvajalnik glasbe z odprtino za slušalke. Vetrovka je vodoodporna, vsi šivi pa so prelepljeni z robustnim materialom, ki jih ščiti pred obrabo.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ