Tekmec Mateja Mohoriča Caleb Ewan v Orico GreenEdge

Tekmec Mateja Mohoriča Caleb Ewan v Orico GreenEdge
21.10.2013 AVTOR: D. Z.
V bistvu je to bilo zgolj vprašanje časa. Mladi, komaj 19-letni Caleb Ewan je podpisal pogodbo z Orico GreenEdge. A med elito se bo preizkusil šele v zaključku sezone 2014.

Avstralski up
Caleb Ewan je isti letnik rojstva kot naš junak Matej Mohorič. Že na lanskem mladinskem svetovnem prvenstvu sta uprizorila izjemen boj za zmago. Mohorič je avstralskega sprinterja ugnal, potem ko je napadel še pred sprintom. Letos je Ewan, kljub temu, da je šele prvo leto med člani do 23 let, nanizal nekaj lepih zmag.

Tudi na dirkah Le Cote Picardie, Palio del Recioto in predvsem dve etapni zmagi na dirki Tour de l'Avenir. Vse to, pa po vsej verjetnosti tudi dejstvo, da je veliki sprinterski up avstralskega kolesarstva, mu je prineslo predpogodbo z Orico GreenEdge.

Vseeno bo lahko nastopil na SP mlajših članov
»Odločil sem se, da še nekaj časa v naslednji sezoni ostanem v kategoriji do 23 let in ta prehod nekoliko omilim. Če bi med profije odšel že naslednje leto, bi lahko to bilo slabo za moj napredek. Pri ekipi so mi dali jasen načrt s številnimi manjšimi koraki, in ne eni velikim. Ko bom postal profesionalec, bom na to pripravljen, « je dejal Ewan, ki bo tako najprej uradno zgolj na preizkušnji.

To pomeni, da bo lahko septembra spet nastopil na svetovnem prvenstvu članov do 23 let. Po letošnjem četrtem mestu – zmage se je spet veselil Matej Mohorič – bo tako imel vsaj še eno priložnost za zmago. Najbrž ga lahko tolaži tudi dejstvo, da se naslednje leto ne bo soočil v Mohoričem, ki bo tudi uradno celo sezono vozil v elitni ekipi Cannondale. Tako na dirkah za mlajše člane ne bo smel nastopati.

Eden izmed neverjetne generacije kolesarjev
»To je zame očitna pot. Za mladega Avstralca je to popolna ekipa. Nikoli nisem pričakoval, da bom že v prvi sezoni toliko dosegel, « je še dejal Ewan in dodal, da če bo vse šlo po pričakovanjih, potem bo njegova prva dirka svetovne serije prav zadnja preizkušnja sezone – torej dirka po Pekingu.

»Dosežki govorijo o tem, da je Caleb zelo nadarjen kolesar. Veseli nas, da bomo del njegovega napredka. Rezultati dokazujejo, da je eden izmed najboljših kolesarjev njegove generacije, « je dejal glavni menedžer avstralske ekipe Shayne Bannan, ki je Ewanu ponudil dveletno pogodbo.

Sicer pa je ta generacija, v kateri blesti Mohorič, očitno izjemno nadarjena. Čeprav so bili letos šele prvo leto med mlajšimi člani, so se vseskozi borili z najboljšimi vsaj trije. Poleg Mohoriča in Ewana moramo omeniti še Nemca Silvia Herklotza. Na svetovnem prvenstvu so se prav vsi 19-let stari fantje uvrstili med prvo desterico.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ