Tekmovalni vikend v Kranju

Tekmovalni vikend v Kranju
22.07.2021 AVTOR: DZ

Najprej bomo lahko užival ob ogledu cestne dirke na olimpijskih igrah, potem pa lahko pohitimo v Kranj. Obeta se tradicionalni kolesarski konec tedna.

24. in 25. julij. Datuma, ki smo jih kolesarski navdušenci posebej označili, saj bosta takrat dve cestni dirki na olimpijskih igrah. Najprej moška, potem pa še ženska. A vendar bo tudi na domačih cestah nadvse pestro.

V Kranju bodo tudi letos organizirali dvodnevno kolesarsko prireditev. Najbolj pestro bo v soboto, ko bodo na svoj račun prišle številne starostne kategorije. Vse skupaj se bo začelo ob 14.30 z dirko dečkov in deklic. Potem pa bodo sledile kriterijske dikre za mladinske kategorije in članice, ki bodo štele za naslove državnih prvakov v kriteriju. Ob 18.30 bo čas za najmlajše, ki jih bo čakal en krajši krog. Člani bodo na svoj račun prišli ob koncu. Start dirke bo ob 21. uri.

Govorimo o nočnem kriteriju, ki bo tudi štel za naslove državnih prvakov. V nedeljo pa bo že po tradiciji čas za Veliko nagrado Kranja - memorial Filipa Majcna. Gre za najstarejšo slovensko dirko pod okriljem UCI. Izpeljali jo bodo že 53-ič. Dirka bo dolga 157,3 km. Start bo ob 13.30, sledilo pa bo 13 krogov v Kranju in okolici. Tudi Jelenov klanec bo v samem zaključku. Na startu bo 172 kolesarjev iz 29 ekip.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ