Tekmovalno sezono uspešno začeli tudi Blaža Pintarič in Tanja Žakelj

Tekmovalno sezono uspešno začeli tudi Blaža Pintarič in Tanja Žakelj
30.01.2019 AVTOR: Uredništvo, foto: Grega Stopar

Poletne olimpijske igre se vse hitreje približujejo, ravno tako pa tudi zadnji datum 28.4.2020 (velja za olimpijski kros), ko bo za število mest pomembno koliko ima posamezna država zbranih točk.

Mednarodni kriteriji za olimpijski kros Tokio 2020. Rezultati Lanzarote 4 Stage MTB Race.

S prvo letošnjo zmago je več kot uspešno začela tekmovalno sezono Blaža Pintarič na etapni dirki Lanzarote 4 Stage MTB Race.

V sklopu priprav na kanarskem otoku Lanzarote je Tanja Žakelj (Unior/Devinci Factory Racing (že jutri se seli na Tenerife) dirko končala na skupnem petem mestu, vendar rezultat tako zgodaj v sezoni ni najbolj pomemben, bolj pomembno je, da je opravila kvaliteten in zahteven trening, kakršnega ta trenutek doma ni mogoče izvesti. Etapna dirka je postregla z različno dolgimi etapami 40, 60 in 80 kilometrov ter 20 kilometrov dolge vožnje na čas (v klanec). Tanja je bila najboljša prav na zadnji, najdaljši etapi.

Izjava Tanje Žakelj po končani zadnji etapi:

"Zimske priprave v toplejših krajih so se uspešno začele. Vedela sem, da bo to zame težka dirka, saj še nimam dovolj kilometrov, ampak s tem namenom sem tukaj. S terminom priprav in dirke sem zelo zadovoljna, ker imam tukaj za razliko od doma vrhunske pogoje in se lahko pripravljam na sezono. Rezultat ni bil primarnega pomena, s to dirko je narejen prvi sklop priprav preden se selim na Tenerife. Zadovoljna sem, da sem končala še eno etapno dirko, spoznala nov teren in nekoliko drugačne pogoje. Teren tukaj ni enakovreden tistemu doma, ne z vidika tehnike, ne z vidika zabavnosti, so pa tukaj drugačne razmere iz katerih lahko veliko pridobim. Sama recimo veliko treniram na dolgih vzponih, tukaj pa so dolge ravnine, kakršnih doma ni. Z vsem skupaj sem tako zadovoljna in čutim, da sem odlično izkoristila čas na otoku."

Upravičeno veselje Blaže Pintarič ob prvi letošnji zmagi

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ