Terorizem: Ekipe odpovedujejo Turčijo, odhajajo na Hrvaško?

Terorizem: Ekipe odpovedujejo Turčijo, odhajajo na Hrvaško?
30.03.2016 AVTOR: D. Z.
Konec aprila so na sporedu štiri pomembnejše dirke. Klasike, dirka po Romandiji, dirka po Turčiji in dirka po Hrvaški. Očitno pa bodo na račun terorističnih groženj veliko pridobili Hrvati.

Če tokrat odmislimo klasiko Liege-Bastogne-Liege in kmalu zatem dirko po Romandiji, potem se ob koncu aprila odvijata še dve etapni dirki. Dirka po Hrvaški (19. april do 24. april) in dirka po Turčiji. Slednja se sicer lahko v zadnjih letih pohvali s tem, da je na start vedno privabila številne zvezdnike, predvsem sprinterje. Dirka po Hrvaški pa je zaživela lani in takoj prišla na Eurosport, pa čeprav na startu ni bilo tistih največjih zvezdniških ekip. Letos so pri promociji naredili še več.

Direktor dirke Vladimir Miholjević je za nekaj dni v hrvaški Istri gostil kolesarje Tinkoffa. Ekipa je že obljubila prisotnost. Kaj pa druge ekipe? Zaradi številnih terorističnih napadov, predvsem v Turčiji niso imuni na te napade. Predvsem Carigrad. Že lani so tam poostrili varnostne ukrepe, saj so prejeli grožnje, da so podtaknili bombo. Letos bo dirka potekala med 24. aprilom in 1. majem. Na startu pa je zaenkrat prijavljenih vsega 15 ekip. Tri World Tour, 11 profesionalnih in ena kontinentalna. 51. dirka po Turčiji se bo začela v Carigradu, končala v v Selcuku (Izmir).

Spletni portal tuttobiciweb.it piše, da so se nastopu na dirki zaradi bojazni pred terorističnimi napadi odpovedale naslednje ekipe: Astana, Orica GreenEdge, IAM, Trek Segaredo in Lotto Soudal. Po pisanju italijanske spletne strani naj bi pri nekaterih ekipah razmišljali o tem, da bi raje nastopili na dirki po Hrvaški. Zaenkrat so tam med večjimi ekipami prijavljene Tinkoff, One Pro Cycling, CCC Sprandi, Dimension Data, Trek Segafredo … pa tudi Adria Mobil in Radenska Ljubljana.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ