Terorizem: Kolesarstvo gre naprej ... "čudno" vzdušje ...

Terorizem: Kolesarstvo gre naprej ... "čudno" vzdušje ...
23.03.2016 AVTOR: D. Z.
Dirka Dwars door Vlaanderen se je že začela. Kljub terorističnemu napadu v Bruslju! Na startu pa se je zbrala množica ljudi.

Tuttobiciweb.it poroča, da je bilo na startu prestižne 71. enodnevne dirke Dwars dooe Vlaanderen kar precej čudno vzdušje. Seveda zaradi včerajšnjih terorističnih napadov v Bruslju oziroma na bruseljskem letališču. »Čuden občutek je dirkati danes. Vsi smo z mislimi z Belgijci. Samo kolesarstvo in šole niso čutile posledic, « je na twitterju zapisal športni direktor moštva IAM Cycling Rik Verbrugghe.

Dirka se je sicer že začela, kolesarji pa so se odločili, da bodo nastopali s trakom okrog roke. Seveda v spomin na žrtve včerajšnjih napadov. Na startu v mestu Roeselare so imeli najprej minuto tišine. Kljub vsemu pa se je na startu zbrala ogromna množica ljudi. Organizatorji so se odpovedali samo predstavitvi ekip. Obenem so sporočili, da so še okrepili varnost na sami trasi. Za podobno potezo so se že odločili tudi organizatorji petkove World Tour dirke E3 Harelbeke in nedeljske dirke Gand-Wevelgem.

Sicer pa na dirki nastopa tudi vsega en Slovenec. Govorimo o članu avstralskega moštva Orica GreenEdge Luki Mezgecu. Ta je varno pripotoval v Belgijo, medtem ko so se morali nastopu odpovedati člani Giant Alpecina. Trije kolesarji včeraj prav zaradi terorističnih napadov namreč niso uspeli priti v Belgijo. Zanimivo. V Bruslju so oblasti prosile, če bi lahko odpovedali prijateljsko nogometno tekmo med Belgijo in Portugalsko.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ