Težave v Riu. Olimpijski velodrom ni pripravljen!

Težave v Riu. Olimpijski velodrom ni pripravljen!
18.01.2016 AVTOR: D. Z.
Organizatorji olimpijskih iger v Riu se soočajo z velikimi težavami. Recesija, veliki stroški in zamude pri gradnji športnih objektov.
Koliko je sploh zgrajenega?
Traso cestne dirke so si nekateri kolesarji že ogledali. Vsi so si enotni. Ta bo pisana na kožo hribolazcem. S traso naj ne bi bilo težav, zato pa je drugače pri gradnji objektov. Tudi pri gradnji velodroma, na katerem bodo podelili lepo število medalj. Zdaj so že drugič prestavili nekakšno preizkusno dirko pred začetkom olimpijskih iger. Razlog. Podlage na sami progi še niso položili. In tako se pojavljajo tudi dvomi v to, da bo organizatorjem vse uspelo izpeljati do začetka olimpijskih iger.

Testni dogodek naj bi po prvotnem načrtu izpeljali od 18. do 20. marca. Zdaj so to prestavili na obdobje med 29. aprilom in 1. majem. Organizatorji so sicer že decembra trdili, da so pri velodromu opravili že 76 odstotkov vsega dela. »Rio 2016 in Mednarodna kolesarska zveza se že veselita testnega dogodka in bosta nadaljevala s sodelovanjem pri pripravi in načrtovanju tako testnega dogodka kot olimpijskih in paraolimpijskih iger, « so organizatorji olimpijskih iger zapisali v izjavi za javnost.

Skrbi ni?

Obenem so potrdili, da niso zaskrbljeni glede zamude. Če ne prej, naj bi vse bilo nared 11. avgusta, ko se bodo začeli boji za olimpijske medalje na velodromu. Te preizkušnje bodo potekale do 16. avgusta. Paraolimpijski program na velodromu bo potekal med osmim in enajstim septembrom. Brez skrbi pa vseeno v Riu niso. Prav v teh dneh naj bi v Riu prekinili gradnjo teniškega centra. Poleg tega se Brazilija ukvarja z hudo gospodarsko krizo.

Že pred časom so se testni dirki odpovedali tekmovalci z BMX kolesi, saj naj bi bila proga preveč nevarna. »Na tako pod standardi narejeni progi ne bi smeli dirkati, « je na instagramu zapisal eden izmed tekmovalcem Liam Phillips: »Čeprav mislim, da je s tem šport naredil korak nazaj, smo to morali narediti. Zaradi varnosti kolesarjev. « Sicer pa je traso trasiral Tom Ritzenthaler, ki se je podpisal tudi pod proge v Pekingu in Londonu.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ