Težave z velodromom v Riu

Težave z velodromom v Riu
01.06.2016 AVTOR: D. Z.
Velodrom, ki naj bi gostil olimpijske preizkušnje v Riu še vedno ni pripravljen. Še zdaleč ne. Zdaj so zaskrbljeni že pri UCI.

Bankrotiral glavni izvajalec
Velodrom, ki bi moral biti že pripravljen, še vedno ni. Še zdaleč ne. Na velodromu v Riu bi morali že pred časom izpeljati prva tekmovanja, ki bi predstavljala nekakšno 'generalko ' za pravo tekmovanje. To bo že avgusta. Do zdaj so organizatorji vedno trdili, da bo velodrom pravočasno zgrajen.

Podizvajalec stopil v ospredje?
Zdaj pa je na vidiku nova težava. Gradbeno podjetje Tecnosolo, ki je bilo zadolženo za izgradnjo velodroma je bankrotiralo. Po poročanju Reutersa naj bi vlogo glavnega izvajalca del prevzel do zdaj podizvajalec Engetecnica. A dejstvo je, da take stvari povzročajo še večje zamude. Mesto sicer obljublja, da ni razloga za skrb, vendar pa se je zdaj oglasil tudi predsednik Mednarodne kolesarske zveze Brian Cookson:

Cookson zaskrbljen, mesto miri ...
»Preizkusna dirka bi morala biti marca, vendar so jo odpovedali. Tudi dogodke predtem smo morali prestaviti. Pogovarjali smo se o tem, da bi konec junija izvedli vsaj nekakšen trening vikend. Zdaj pa smo izvedeli, da bomo tudi to težko izpeljali. Vse to je zelo zaskrbljujoče, zelo! « Kar se olimpijskih objektov tiče, je velodrom v najslabšem stanju, pa čeprav oblasti trdijo, da so ga do zdaj zgradili že 88 odstotkov. Tekmovanja na olimpijskih igrah bodo potekala od 11. do 16. avgusta.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ