Težki dnevi za lanskega vladarja klasik (video)

Težki dnevi za lanskega vladarja klasik (video)
25.03.2013 AVTOR: D. Z.
Tom Boonen je lani blestel na francosko-belgijskih ?tlakovanih klasikah?. Letos pa mu prav nič ne steče. Tudi na dirki Gent-Wevelgem je padel. Ob najbolj nepravem času.

Etape na dirki Trije dnevi De Panne
1. etapa, 26. marec: Middelkerke-Zottegem, 198 km
2. etapa, 27. marec: Oudenaarde-Koksijde, 209 km
3a. etapa, 28. marec: De Panne, 110 km
3b. etapa, 28. marec: De Panne, posamična vožnja na čas, 14,7 km

Lani nepremagljiv
Lani je Tom Boonen med drugim dobil vse največje enodnevne dirke, ki potekajo po tlakovanih poteh. Najprej je slavil zmago na dirki E3 Harelbeke, niz pa je nadaljeval na dirki Gent-Wevelgem, dirki po Flandriji in dirki Pariz-Roubaix. Letošnja sezona pa zanj še zdaleč ni tako uspešna.

Že pozimi je imel zdravstvene težave, potem je grdo padel in vseskozi prestavljal krstni nastop v letu 2013. Končno je startal na dirki po Omanu, a pripravljenost pred glavnima ciljema sezone – Flandrija in Roubaix – očitno ni prava. Na E3 Herelbeke, kjer je branil zmago, je zasedel sedmo mesto, vendar na vzponih najboljšim ni mogel slediti.

Padec in oteklo koleno
Še slabše se mu je godilo na dirki Gent-Wevelgem. Dobrih 60 kilometrov pred ciljem je, potem ko je zadel ob desni pločnik grdo padel. Moral je odstopiti. Koleno mu je hudo oteklo, vendar pa je zdaj prepričan, da lahko nadaljuje. Ker mu tekmovalnih kilometrov primanjkuje bo jutri nastopil na dirki Trije dnevi De Panne.

»Belgijski šampion je zjutraj treniral na trenažerju in ovrgel kakršnekoli dvome v to, da na dirki ne bo nastopil, « so v izjavi za javnost sporočili iz moštva Omega Pharma Quick Step. »Koleno je še vedno nekoliko oteklo in boli, vendar pa ta teden pred dirko po Flandriji potrebujem tekmovalni ritem. Zdaj bom dirkal iz dneva v dan in videli bomo, kako bo, « pa je dejal Tom Boonen.

Pred Flandrijo na krajšo etapno dirko tudi pet Slovencev!
Tako bo belgijsko moštvo na krajši etapni dirki lahko računalo na izjemne kolesarje, kot so Boonen, Cavendish, lanski zmagovalec Chavanel, Terpstra, Maes, Keisse, Steegmans in Van Keirsbulck. Na tej etapni preizkušnji bo tudi pet Slovencev. To bodo Aldo Ino Ilešič, Blaž Jarc, Gregor Gazvoda, Kristjan Koren in Luka Mezgec.

Sicer pa govorimo o dirki ekstra kategorije, na kateri bodo nastopili številni zvezdniki, predvsem tisti, k se odlično znajdejo na tlakovanih cestah. Fabian Cancellara se je nastopu odpovedal, zato pa bo na startu tudi slovaški zvezdnik in član Cannondalea Peter Sagan.

Med drugimi pa bodo še Marcel Kittel, Tom Veelers, Sacha Modolo, Gerald Ciolek, Alexander Kristoff, Luca Paolini, Andre Greipel, Gregory Henderson, Roberto Ferrari, Arnaud Demare, Sebasiten Turgot, Francesco Chicchi, Oscar Gatto, Lieuwe Westra, Kenny Van Hummel, Romain Feillu …

Padec Toma Boonena na dirki Gent-Wevelgem:

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ