The Clug prinaša inovativen način shranjevanja koles

The Clug prinaša inovativen način shranjevanja koles
06.06.2014 AVTOR: Matej Zalar
S pomočjo orodja The Clug si lahko olajšamo shranjevanje kolesa v stanovanju, brez da bi orodje samo zasedlo veliko prostora ali kvarilo izgled stanovanja.

Če vas je izdelek The Clug prepričal, si ga lahko zagotovite z donacijo na strani Kickstarter, do katere dostopate preko spodnje povezave - www.kickstarter.com/projects/ 834664305/clug-cycle-storage-t hats-like-a-hug-for-your-bike.  

Za vertikalno obešanje koles na zid se po navadi uporablja kljuka, za katero zataknemo prednji obroč. Tak sistem je učinkovit, ne izgleda pa najlepše, ko kolo ni obešeno na njem, predstavlja pa tudi nevarnost, da se vanj zaletimo z glavo.

The Clug so izumili v Vancouvru, v bistvu pa gre za oprijemko v obliki črke C. Zunanji del je narejen iz plastike, ki ga s pomočjo vijakov pritrdimo na zid, notranji del pa je narejen iz gume in prinaša dovolj oprijema, da kolo ne zdrsne, hkrati pa varuje obroč pred praskami.

Največja prednost sistema je v tem, da gre za miniaturno oprijemko, ki je le malo širša od gume cestnega kolesa, in ki jo komaj opazimo, ko kolo ne visi na njej.

Dizajnerji The Cluga sredstva trenutno zbirajo na Kickstarterju, kjer si jih lahko zagotovite za nekaj več kot 8 dolarjev, če in ko bo The Clug šel v proizvodnjo.

Trenutno je pripravljen zgolj model za cestna kolesa, bojda pa oblikujejo tudi model za gorska kolesa, ki naj bi bil pripravljen za izdelavo do konca letošnjega leta.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ