Tik pred Tourom bodo zamenjali opremljevalca koles

Tik pred Tourom bodo zamenjali opremljevalca koles
26.06.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti
Zares nepredvidljiva in nadvse čudna odločitev. Pri moštvu Fortuneo Samsic bodo tik pred dirko po Franciji zamenjali opremljevalca koles.
Prokontinentalno francosko moštvo Fortuneo Samsic se je pred sezono okrepilo z lanskim junakom dirke po Franciji Warrenom Barguilom. Ta je lani dobil dve etapi, bil je najbolj boben kolesar na dirki in osvojil tudi pikčasto majico. Barguil ima za sabo sicer slabo sezono, a vse se lahko spremeni prav na Touru, ki je brez dvoma za ekipo najpomembnejša dirka v sezoni. Zdaj pa je v javnost prišla novica, da sta vodstvo ekipe in glavni opremljevalec koles in komponent Look po štirih letih prekinila sodelovanje. Ta prekinitev pa velja nemudoma, pa čeprav so imeli pogodbo sklenjeno vse do konca sezone 2020. Zakaj je prišlo do tega še ni znano.

Predstavnik podjetja Look Cycle Federico Musi in manager moštva Emmanuel Hubert sta v skupni izjavi za javnost zapisala: "Naše sodelovanje je bilo uspešno, temeljilo je na skupni strasti in v želji, da bi promoviralo profesionalno kolesarstvo v Franciji. Fortuneo Samsic in Look Cycle delita iste ambicije po rasti in v prihodnosti drug drugemu želita vse najboljše, začenši z letošnjo dirko po Franciji." Prav zanimivo bo videti, kdo bo v tako kratkem času zapolnil praznino v moštvu. Če kdo v tem primeru ni vesel, so to najbrž mehaniki, ki za pripravo koles ne bodo imeli prav veliko časa. Poleg tega je že v tretji etapi na sporedu ekipni kronometer. Vsekakor gre za spremembo, ki jih v kolesarstvu nismo vajeni.
Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ