Tilen Finkšt (Adria Mobil) zmagovalec tretje zadnje etpa na dirki Istrska pomlad

Tilen Finkšt (Adria Mobil) zmagovalec tretje zadnje etpa na dirki Istrska pomlad
12.03.2023 AVTOR: Uredništvo, foto: Mario Stiehl

S tretjo etapo, od Pazina do Umaga (114 km), se je končala letošnja izvedba etapne dirke Istrska pomlad (Istarsko proljeće).

V ciljnem sprintu glavnine je slavil Tilen Finkšt (Adria Mobl), ki je za zmago prejel 7 UCI točk in je to njegova tudi prva zmaga na UCI kategorizirani dirki. Drugi je bil Italijan Davide Persico (Team Colpack Ballan), tretji pa Švicar Arnaud Tendon (Tudor Pro Cycling Team U23). Boštjan Murn je bil 21., Aljaž Jarc 35., Kristjan Hočevar 36. in Kristijan Koren 72. (vsi v času zmagovalca).

Zmagovalec dirke je postal Nizozemec Tijmen Graat (razvojna ekipa Jumbo Visme), najboljši Slovenec je bil Kristjan Hočevar (Adria Mobil) na 13. mestu (+ 38 sek).

Tilen Finkšt: "Na današnji etapi je bilo za pričakovati, da bo odločena v sprintu glavnine, a je bilo precej nervozno, veliko poskusov pobega je bilo. Ves čas smo morali biti zato pozorni na dogajanje v pelotonu. Na koncu so mi naši fantje res odlično pomagali, da sem prišel do dobre pozicije pred samim zaključkom. Uspelo nam je ! Zdaj vemo, da to zmoremo."

Marko Kump: "Fantje so danes končno speljali, kar so že velikokrat poskusili. Ja, ampak vsakič so se nekaj naučili in to danes vnovčili. Etapa je bila kljub temu, da je bilo nekoliko krajša, težka. Že začetek je bil zahteven, ves čas so se vrstili poskusi pobega. Mi smo vse skupaj dobro spremljali, Kristjan Hočevar je na dveh letečih ciljih poskusil pridobiti kakšno sekundo bonifikacije, ki bi mu prinesla deseterico v skupnem seštevku. Malo mu je zmanjkalo, na obeh je bil četrti. Danes lahko svoji ekipi le čestitam, pokazala je željo po dirkanju, borbenost. In to se mora enkrat povrniti z dobrim rezultatom."

Vse močnejši ekipni duh Adria-Mobil


Slovenski kolesarji, ki so uspešno zaključili dirko:

31. FINKŠT Tilen Adria Mobil
68. JARC Aljaž Adria Mobil
74. KOMAC Nejc Cycling Team Kranj
76. ZIHERL Luka Cycling Team Kranj
85. MURN Boštjan Adria Mobil
87. SKOK Anže Ljubljana Gusto Santic
93. ČERNE Gregor Matija mebloJOGI Pro-concrete
98. KOREN Kristijan Adria Mobil
117. ŠTAJNAR Mihael mebloJOGI Pro-concrete
118. ŽUMER Matic mebloJOGI Pro-concrete
119. ŠPOLJAR Jaka Tirol KTM Cycling Team
125. OTONIČAR Gašper Cycling Team Kranj
130. MAČEK Matic Ljubljana Gusto Santic
135. GREGORCIC Natan Ljubljana Gusto Santic

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ