Tilen Finkšt do stopničk v Novi Gorici

Tilen Finkšt do stopničk v Novi Gorici
21.03.2024 AVTOR: DZ, foto: Adria Mobil

Tilen Finkšt je rešil slovensko čas na tretji enodnevni dirki v Sloveniji. V Novi Gorici je osvojil tretje mesto. Zmagal je Mattia Negrente.

Za kolesarji, ki se te dni mudijo v Sloveniji so že tri enodnevne dirke. Po uvodni v Izoli in potem v Goriških Brdih, so zdaj opravili še z dirko za VN Goriške in Vipavske doline. 150 kilometrov dolga trasa, ki je bila še posebej razgibana na zaključnih, krajših krogih v bližini Nove Gorice je poskrbela za zanimivo dirkanje, ki smo ga lahko spremljali tudi v živo na YouTube kanalu.

Dirka druge kategorije se je začela in končala v Novi Gorici. Prvi dve enodnevni preizkušnji je dobil Poljak Marcin Budzinski. Tokrat se je za zmago v zadnjih metrih potegovalo 11 kolesarjev. V tej skupini je bil samo en Slovenec, in sicer Tilen Finkšt. Do zmage po dobrih treh urah in pol dirkanja ni mogel. Zasedel je namreč tretje mesto, tako da je ponovil uspeh iz lanskega leta.

“Ko smo šli v zaključku dirke proti malim krogom, ki so bili tehnično zahtevni, je bilo kar napeto. Vsak položaj v skupini je bil pomemben. Moji sotekmovalci so odlično opravili svoje delo, saj smo bili v ospredju, tako da sem imel dobro pozicijo pred samim zaključkom. Tudi s tretjim mestom smo lahko zadovoljni,” je v uradni izjavi za javnost dejal Finkšt. Najboljši je bil Italijan Mattia Negrente, ki vozi za razvojno ekipo Astane, ki je imela v prvi skupini kar tri predstavnike.

Drugi je bil njegov rojak Lorenzo Conforti. Junak prvih dveh dirk, že omenjeni Budzinski je bil tokrat četrti. Avstralec, ki vozi za Ljubljano Gusto Santic Dylan Hopkins je bil osmi. Matic Žumer je bil 21., Natan Gregorčič 24., Anže Skok 34., Teo Pečnik 37., Gašper Otoničar 40., Jaka Primožič 43. … Serija enodnevnih dirk v Sloveniji se bo končala z VN Adrie Mobil.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ