Tilen Finkšt po poti Nika Čemažarja. V Novo mesto.

Tilen Finkšt po poti Nika Čemažarja. V Novo mesto.
20.11.2021 AVTOR: DZ

Iz Adrie Mobila so sporočili, da v njihov klub prihajata dva slovenska kolesarja. O prestopu Nika Čemažarja smo že govorili, zdaj je jasno, da bo član Adrie Mobila postal tudi Tilen Finkšt.

Oba, tako Nik Čemažar kot Tilen Finkšt bosta v naslednji sezoni nastopala v članski konkurenci. Finkšt je bil do zdaj član moštva Ljubljana Gusto Santic. S kolesarstvom se je fant iz Mozirja pričel ukvarjati šele pri 16-ih letih.

Letos se je izkazal na dirki po Srbiji, na začetku sezone pa na enodnevnih dirkah v hrvaški Istri. Zdaj je očitno čas, da zamenja ekipo. “Za ekipo Adrio Mobil sem se odločil, saj sem si želel nekakšne spremembe in predvsem novih izkušenj ter priložnosti z novo ekipo. Z večino fantov se že poznamo zato mislim, da se v ekipo ne bo težko vpeljati. Pričakujem zanimivo sezono in da iz nje iztisnemo svoj maksimum,” je v uradni izjavi za javnost dejal Finkšt.

Adria Mobil je tako vsekakor dobila izkušenega kolesarja, ki se je predvsem na enodnevnih dirkah že izkazal. Kot smo že poročali, pa v Novo mesto prihaja tudi Nik Čemažar, sicer član moštva KK Kranj. Karieri je začel leta 2011, zdaj 22-letni kolesar pa zapušča kategorijo U23. V tej kategoriji je bil tudi med deseterico na evropskem in svetovnem prvenstvu:

“Začutil sem, da moram storiti spremembo v karieri, če želim stopiti še stopničko višje. Odločil sem se za Adrio Mobil in vem, da je to pravi korak v moji športni poti. Ob tej priložnosti bi se vsem rad zahvalil Adrii za ponujeno možnost, ki mi omogoča dirkati na še višjem nivoju. Kar se tiče tekmovalnega dela sezone od sebe pričakujem, da bom stoodstotno pripomogel k timskemu duhu, ko pa bom sam dobil priložnost, pa da bom to izkoristil kar se da maksimalno.”

Očitno bo pri Adriji Mobilu prišlo še do nekaterih sprememb. Žiga Piskule in Aljaž Omrzel bosta namreč končali športni poti. Ostaja pa dobitnik zlatega kolesa med mlajšimi člani Kristjan Hočevar, ki bo tudi prešel iz U23 med elite. Zagotovo pa lahko veliko pričakujejo tudi od Gala Glivarja, ki se je letos na nekaterih dirkah že izkazal, čeprav je bil šele prvo leto med mlajšimi člani.


Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ