Tilen Finkšt tretji v Poreču

Tilen Finkšt tretji v Poreču
07.03.2021 AVTOR: DZ

Ne samo sezona na najvišji ravni, tudi sezona za kolesarje v slovenskih ekipah se je začela. Na drugi dirki je zablestel Tilen Finkšt. Šest Andi Bajc.

Že po tradiciji kolesarji slovenskih ekip sezono začnejo na Hrvaškem. Tudi tokrat ni nič drugače. Med tednom je že bila dirka za VN Umaga, kjer pa Slovencev ni bilo v ospredju. Videli smo sprint. 16. mesto je zasedel David Per, 22. pa Tilen Finkšt.

Danes pa je za kolesarji že druga enodnevna dirka na Hrvaškem. Tokrat je bila na spored VN Poreča. Ta je bila precej zahtevnejša. Kolesarji so morali premagati sedem krogov. V vsakem so šli čez Tar in Labince. Dirka se je tudi v preteklosti že izkazala za nekoliko zahtevnejšo.

Na koncu smo videli nadvse pester zaključek. Dolg sprint je dobil Italijan Filippo Fiorelli. Po skoraj treh urah in 20 minutah in po prevoženih 156 kilometrih je premagal Enriqueja Sanza. Odlično tretje mesto je zasedel Tilen Finkšt iz Ljubljane Gusto Santica.

"Dirka je potekala kar hitro. Fantje so zastavili kar visok tempo in bega niso kar takoj pustili naprej. Pet jih je zbežalo, vendar smo ubežnike ujeli. Na koncu pa super ekipno delo fantov. V zadnji kilometer smo prišli v zelo dobri poziciji. Na žalost je Viktor Potočki v sprintu padel, meni pa je zmanjkalo tistih 20 metrov, da bi zadržal prednost," je dejal Finkšt, ki je na tej dirki že lani zasedel tretje mesto.

Med deseterico je bil še Andi Bajc. Zasedel je namreč šesto mesto. V preteklosti je tu kar štirikrat zmagal Matej Mugerli, pa Marko Kump, Blaž Jarc, Matej Gnezda, Aldo Ino Ilešič, Simon Špilak in Matej Stare.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ