Tilen Finkšt zmagovalec 8. dirke za VN Adrie Mobil

Tilen Finkšt zmagovalec 8. dirke za VN Adrie Mobil
26.03.2023 AVTOR: Uredništvo, Foto: Sportida.com

Najboljši možen razplet za novomeško ekipo na domači dirki za VN Adrie Mobil (UCI 1.2).

Zaključni sprint večje skupine kolesarjev je v veliko veselje navijačev dobil 25-letni Tilen Finkšt, ki se je izkazal že na uvodnih dveh dirkah slovenskega pomladnega trojčka. V Novem mestu je dirkalo 26 ekip s tekmovalci iz 34 držav.

Zaključek tedna slovenskih pomladnih klasik je bil povsem po okusu slovenskih navijačev, saj je 180 kilometrov dolgo dirko v zadnjih metrih sebi v korist obrnil Tilen Finkšt in tako svojemu klubu Adria Mobil po petem in tretjem mestu privozil še zmago. Zmaga je bila veličastna, vzdušje ob zmagoslavju pa izredno, saj so kolesarji pred tem že štirikrat prevozili Glavni trg v Novem mestu in vsakič je bila napetost večja.

Na dirki smo videli nemalo napadov, najbolj resen je bil pobeg šestnajstih kolesarjev v katerem sta bila tudi dva člana domače ekipe, a pravih možnosti za uspeh ubežnikov ni bilo. Glavnina je uspešno nadzirala dirko, pokrila je tudi vse napade v zadnjih kilometrih saj so “vlaki” ekip so naredili svoje.

Tilen Finkšt (KK Adria Mobil) je z izrednim napadom prehitel Filippa Fortina (Maloja Pushbikers) in Luco Colnaghija (Green Project-Bardiani CSF-Faizanè) in po Istrski pomladi slavi svojo drugo zmago sezone. Tilen Finkšt:»Domača dirka, domače ceste, res velika želja med vsemi člani ekipe. Dirko smo izpeljali do konca, naredili točno to kar smo se zmenili in rezultat je znan. S to zmago na domači dirki si ne bi mogli želeti lepšega začetka sezone.«

Tilna smo prosili tudi za njegovo videnje zadnjih metrov dirke, izza ograje je šlo zelo na tesno: »Fantje so me pripeljali v dobro pozicijo pred zadnjim zavojem na Kandijski most, nato smo začeli sprintat. Dal sem vse od sebe, približno 50 metrov do cilja sem prišel mimo dveh takrat vodilnih kolesarjev in to je bilo to.«

Zmaga torej za celotno ekipo Adria Mobil, ki se je izkazala v tekmovalnem in organizacijskem smislu. Po zaslugi prenosa dirke so številni gledalci videli lepote Dolenjske in Bele krajine, še posebej natančno pa so si lahko ogledali krog od Novega mesta do Otočca in nazaj. Letošnja trasa je bila tako podobna tisti na prvi izvedbi dirke za Veliko nagrado Adrie Mobil leta 2015.

Bogdan Fink, direktor dirke: »Dirka je bila lepa in energična, z vidika vremena smo imeli idealen dan za dirko. Tekmovalci so poskrbeli za zanimivo dirkanje in držali hiter tempo, povprečna hitrost je znašla preko 43 km/h. Na startu smo imeli tekmovalce iz 34 držav, kar je zelo velik uspeh in ti tekmovalci bodo ponesli ime dirke po svetu. Zahvaliti se želim tudi vsem sponzorjem in sodelavcem, ki so omogočili izvedbo dirke, seveda pa se izredno veselim tudi Tilnove zmage.«Prenos dirke:

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ