Tim Kerrison: Bradley Wiggins na vzponih še ni bil tako dober

Tim Kerrison: Bradley Wiggins na vzponih še ni bil tako dober
18.04.2013 AVTOR: D. Z.
Bradleyja Wigginsa na dirki po Trentinu budno spremlja tudi trener Tim Kerrison, ki je eden izmed najbolj zaslužnih za uspehe Skyevih kolesarjev. Kerrison je spregovoril za cyclingnews.com.

Wiggins še nikoli ni bil boljši!
»Njegovi treningi so dobro potekali. Stopnjeval je formo in samozavest. Na dirko je prišel, ne da bi natančno vedel, kako je pripravljen. Ne zaradi treningov, ampak zato, ker je imel nekaj težav predtem. Zdaj je stoodstoten in rekel je, da se na vzponih še ni počutil tako dobro, « je novinarju cyclingnews.com dejal Tim Kerrison, ki je v Skyju uvedel poseben način treninga.

Natančen. Zaupa številkam, namesto dirkanja na številnih dirkah, pa poudarek daje trdim treningom, ogromno časa kolesarji preživijo tudi na visoki nadmorski višini. Ko je govoril o zdravstvenih težavah Bradleyja Wigginsa je Kerrison omenil, da je imel Wiggins v zadnjih dneh težave z infekcijo zadnjice, zaradi česar je imel težave pri treningu, predvsem na kolesu za kronometer.

Čaka ga še ogled tras obeh kronometrov
»Vseeno je je opravil dober sklop treningov. Le vrstni red je nekoliko zamenjal. Zaradi antibiotikov in infekcije se je počutil zelo slabo, vendar je vseeno lahko treniral. « Kerrison je poudaril, da je zmaga na ekipnem kronometru prišla prav predvsem z vidika morale, pohvalil pa je še Konstantina Sivtsova, zmagovalca druge etape na dirki po Trentinu: »Je neverjeten talent in zmago si je zaslužil. Dva tedna je na Tenerifih zares trdo treniral. «

Tudi po končani dirki po Trentinu bosta Kerrison in Wiggins nadaljevala z ogledi nekaterih vzponov, ki bodo na italijanskem Giru. Kerrison je razkril, da si bosta ogledala traso osme etape, 55 kilometrov dolgega kronometra, ter gorskega kronometra do Polse, ki bo na sporedu v 18. etapi. Prav na teh dveh preizkušnjah bi moral Wiggins v primerjavi s konkurenco pridobiti največ časa. A Kerrison je prepričan, da bo Britanec še kako nevaren tudi na najstrmejših vzponih.

Wigginsu je bilo le redkokdaj treba odgovoriti na napade
»Mislim, da je bila sredina etapa na dirki po Trentinu odličen prikaz. Ob dejstvu, da je Wiggins tako dober v vožnjah na čas, vemo, da bodo morali nasprotniki razmišljati, kje bodo nadoknadili zaostanek. Toda, Brad je trenutno odličen tudi na vzponih in lahko bo iskal priložnost tudi tam. Ljudje pravijo, da ni eksploziven hribolazec in da ne more odgovoriti na napade. Resnica pa je v tem, da se je le poredko zgodilo, da je to moral storiti, « je za cyclingnews.com še pojasnil Kerrison.

Očitki o "računalniškemu" dirkanju
Odgovoril pa je tudi na očitke, da kolesarji Skyja bolj kot občutkom zaupajo merilcem moči, in da tudi dirkajo z njimi, tako da dirke velikokrat naredijo dolgočasne. »To je orodje, ki nam daje informacije o poteku treninga. Kolesarje spremljamo, včasih tudi treniramo z SRM. Včasih pa tudi brez tega. Na te številke lahko vplivajo številni dejavniki. Že nadmorska višina, dnevno počutje, kje na dirki se nahaja vzpon, « je še dejal Kerrison in pojasnil, da bi bilo nemogoče izračunati, s kakšno močjo bodo morali prevoziti določen vzpon na dirki. »Na treningih delamo zelo trdo, zato da lahko fantje dirkajo po občutku. Zaradi številnih televizijskih signalov tudi SRM kaže napačne številke. Če bi kolesarji dirkali samo s pomočjo SRM, potem ne bi mogli pokazati vsega. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ